Pazanda
 Bugun nima pishirdingiz? - Страница 3 - Forum
[Forumdagi yangi habarlar · Qatnashuvchilar · Forum qoidasi · Qidirish · RSS ]
Страница 3 из 10«12345910»
Forum » Pazanda » Turli xil taomlar » Bugun nima pishirdingiz? (Biiir gap sotamizmi :))
Bugun nima pishirdingiz?
fastaqiym Sana: Shanba, 2009-05-23, 9:44 AM | Habar # 31
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Nafees, so'z bilan bo'lsa ham receptini yozavering, bilib olsam yaxshi bo'lardi. Mak kunjutning qora rangdagisimi? Agar shundan bolsa Koreyada sotadi. Siz tasvirlagan pishiriqni Dunkin doughnutsda korgandayman.

Suyuq xamirli ovqatga bir ideya: Qiymali tortilla sup, bugun birinchi bor pishirib kordim.Tortillani somonchadan yirikroq qilib to'g'rab olib, ozgina yog'da to'q saiq tus olguncha qovurib olamiz. Alohida idishga olib qo'yib, qozonga boshqatdan yog' solamiz, chunki tortilla hamma yog'ni shimib olgan bo'ladi. Ketma ket qilib mayda to'g'ralgan piyoz, qiyma, tuz, bolgar+sabzi+janduq(xullas, turli sabzavotlar) solib qovurib, suv solib, qaynab chiqadi.Goshti pishanidan song olib qoygan tortillani solib aralashtirmiz, tuzini tekshiramiz, taom tayyor.
PS: Qovurib olingan tortila o'zimizning qushtili mazasini beradi, kasir kusur, yeyishgayam yaxshiykan.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.

Habarni tahrir qiluvchi fastaqiym - Shanba, 2009-05-23, 9:52 AM
 
Admina Sana: Yakshanba, 2009-05-24, 11:53 AM | Habar # 32
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Quote (fastaqiym)
Suyuq xamirli ovqatga bir ideya: Qiymali tortilla sup, bugun birinchi bor pishirib kordim.Tortillani somonchadan yirikroq qilib to'g'rab olib, ozgina yog'da to'q saiq tus olguncha qovurib olamiz. Alohida idishga olib qo'yib, qozonga boshqatdan yog' solamiz, chunki tortilla hamma yog'ni shimib olgan bo'ladi. Ketma ket qilib mayda to'g'ralgan piyoz, qiyma, tuz, bolgar+sabzi+janduq(xullas, turli sabzavotlar) solib qovurib, suv solib, qaynab chiqadi.Goshti pishanidan song olib qoygan tortillani solib aralashtirmiz, tuzini tekshiramiz, taom tayyor.
PS: Qovurib olingan tortila o'zimizning qushtili mazasini beradi, kasir kusur, yeyishgayam yaxshiykan.

Fastaqym, mashaallah, mashaallah, biram reseptidan shiringa o'xshiydi, man chaqqonlik qilib qo'ydim :D, sizni reseptizni kecha o'qigandim, hoz sho'rvasi va qovurmasini tayyor qildim, suzishimdan 5daqiqa oldin tortilani sovoraman steplani rasmga oldim, yaqinda asosiyga qo'yaman, maylimi, Fastaqym nomi bilan ;;)
 
ummuabdulaziz Sana: Yakshanba, 2009-05-24, 6:19 PM | Habar # 33
Рядовой
Guruh: Пользователи
Habarlar: 5
Reputation: 2
Status: Oflayn
Surayka , achchiq suv bilan lozijonni suraganakansiz, bilsez uygur taomhonasida hamma ovkatlarga solib aralashtirib yiyishadi, achchiq suv bu - soyadan yoki guruchdan olinadigan suyuqlik, koreysar ham ishlatadi agar etibor bergan busez, lozijon esa- kupgina chesnokni qizib turgan yogda qovurib, maydalangan qizil qalampirga aralashtiriladi, chars-churs etkan tuvushla eshitiladi shunda tayyor buladi, woy sizga yozib uzimni yegilarim kep ketti.
off: anu kuni achchiq ramyon yegandim, asalim Abdul Azizni yuziga mayda diatezmi eczemami toshib ketti:(
Shundan beri achchiq narsaladan uzimni tiyib yuribman
 
fastaqiym Sana: Yakshanba, 2009-05-24, 9:52 PM | Habar # 34
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
SubhanAllah, Surayka, supni pishirib ko'rdim deb xursand qilib yubordiz, siz pishirgan taomni o'z ismigizdan kiritsangiz yaxshiku, recept fastaqiymniki deb. Aslida tortilla supga tovuq go'shti va qovoq solinarkan, men uyda boridan qildim. Sup qanaqa chiqdi, sizga yoqdimi mazasi?
UmmuAbdulAziz opa, tasvirlab berganizdan yegilarim kepketti, menam lozijonni birinchi eshitishim edi.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.

Habarni tahrir qiluvchi fastaqiym - Yakshanba, 2009-05-24, 9:53 PM
 
Admina Sana: Dushanba, 2009-05-25, 11:19 AM | Habar # 35
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Axa manga yoqdi rosa, jazakallah, bitta xatoimni bildimki, sho'rvani suzib tortish kk ekan, torillani ovqat yeyishdan oldin solish yaxshi ekan, qars-qurs qiladde, man vaqtliroq sob qo'yimman.
Demak qovoq ham solinadi deng, unda qovoqni sho'rvada pishirsa kkde, mazzaaaa reseptla ko'payib uyimizda har kun har hil taomlaaaar
Man hoz Zraza-qiymali koptokchalani boshlab qo'ydim, hojamni sevimli taomlari ;;)
 
fastaqiym Sana: Dushanba, 2009-05-25, 2:31 PM | Habar # 36
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
to'g'ri aytasiz, tortillaning xamir bo'shashib ketadi bo'lmasam. Shunaqa bir birimizni to'ldirib o'rganib borayapmiz, xayrli qilsin. Qiymali ovqatlarni menam yaxshi ko'raman, har qiymali ovqat qilganimda ozgina opqo'yib, sizning shashligizdan qilib qo'yyapman.

Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Admina Sana: Dushanba, 2009-05-25, 9:25 PM | Habar # 37
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Quote (ummuabdulaziz)
Surayka , achchiq suv bilan lozijonni suraganakansiz, bilsez uygur taomhonasida hamma ovkatlarga solib aralashtirib yiyishadi, achchiq suv bu - soyadan yoki guruchdan olinadigan suyuqlik, koreysar ham ishlatadi agar etibor bergan busez, lozijon esa- kupgina chesnokni qizib turgan yogda qovurib, maydalangan qizil qalampirga aralashtiriladi, chars-churs etkan tuvushla eshitiladi shunda tayyor buladi, woy sizga yozib uzimni yegilarim kep ketti.
off: anu kuni achchiq ramyon yegandim, asalim Abdul Azizni yuziga mayda diatezmi eczemami toshib ketti:(
Shundan beri achchiq narsaladan uzimni tiyib yuribman


Shu postizni o'qigandan beri qizil qalampir olishni o'ylab yurimman biggrin
Abdulaziz va akalarini sog'indik, rosa o'ynashgandi Abbos bn, reseptizni qilib asosiyga qo'ysam bo'larkan
 
Admina Sana: Dushanba, 2009-05-25, 9:32 PM | Habar # 38
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Lozijonni qanaqa ovqatlar bn tortasiz asosan UmmuAbdulaziz opa
 
Nafees Sana: Dushanba, 2009-05-25, 10:32 PM | Habar # 39
Рядовой
Guruh: Модераторы
Habarlar: 7
Reputation: 0
Status: Oflayn
fastaqiym uzr hech astoyidil o'tirib kravusani bulochkani receptini yozishga imkonim bo'madi mana endi bo'ldi mak usha siz aytgan sedanaga o'xshagan kora faqat u mayin bo'ladi dunkin donaldning unaqa bulochkasi man ko'rmaganman ljee unaqa bo'masa kerak bu bulochka
1 800-850ml sutni qo'l kuymaydigan qilib ilitib ustiga 1stakan shakar, ch.qoshiq uchida tuz, 4 tuxum, vanilin, 2stakan un, korea qoshiqida 3.5qoshiq, uzbnikida 2.5-3 droja qo'shib yaxshilab qo'lda aralashtiriladi unni qumog'i ketishi kerak issiq joyga 30min qoyiladi (men non qisam pishirayotgan vaqtda duxovka ustiga qo'b qo'yaman) massa 2 baravar oshadi
2 keyin unga to o'rtacha xamir bo'guncha un qo'shib xamir qilasiz xamir rezinkaga o'xshagan bo'ladi ustiga 1 chumich o'simlik yog'i quyib xamirni mushlab yog'ni edirasiz xamirni
3 5-6 bo'lib alohida alohida salafanga solib 20-30minga xaladelnikka qo'yasizxamir yana 2 baravar oshadi,
4 uni olib har birini 1-1.5 sm qalinligida yoyib ustiga uy haroratida yumshatilgan margarin yo saryo'g suratib chiqasiz xuddi nonni ustiga saryog' surtganday keyin u xamirlarni ruletqilib o'rab quruq patnisga qo'yib ustiga salafan yopib yana 20-30 minga qoyasiz xamir yana oshadi
5 ruletni ikki tarafini ezib (xuddi qatlamaga o'xshab) yana dumaloq shaklga keltirasiz va uni yana yoyasiz 1sm yo sal yupqaroq qilib ichiga ivitilgan maksurtib xamirni ragalini kesganga o'xshatib 8 bo'lak qib kesasiz va ragali qilib o'raysiz ustigaham ozgina mak solasiz (makni oddiy ozgina suvga 10 oldin ivitib qo'yasiz) va ustiga tuxum sarig'ini surtib chiqasiz

6 duxovkaga 25-30daqiqaga 180-200C ga qoyasiz tepa pasti yoqiq bo'ladi qarab turasiz bulocha oshib ustiga qipqizil bo'lib pishadi pishgan bulochkani darrov olib issiqligida sirobga botirib olasiz (sirob- 1stakan qaynaqan issiq suv +2stakan shakar yaxshilab aralshtirib shkarni eritasz)
shunaqa sal ishi ko'proq lekin mazasi va sifati yaxshi

 
fastaqiym Sana: Seshanba, 2009-05-26, 0:11 AM | Habar # 40
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Nafees, katta rahmat, vaqtizni ajratib receptini batafsil yozibsiz. Menga shunaqa bulochka receptlari kerak edida, rahmat yana bir marta.
Donutsda yo Paris baguettelarda "kroasang" deb sotardi, maksiz, lekin shaklini siz tasvirlagandek tasavvur qildim. croissant asl ismi, shumi deb o'ylagandim, nomi o'xshash ekan unda.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.

Habarni tahrir qiluvchi fastaqiym - Seshanba, 2009-05-26, 0:13 AM
 
Nafees Sana: Seshanba, 2009-05-26, 11:56 AM | Habar # 41
Рядовой
Guruh: Модераторы
Habarlar: 7
Reputation: 0
Status: Oflayn
aha arzimaydi nomi balki siz aytgandaqadir lekin og'zaki o'zbek tilideee endii wink

Added (2009-05-26, 11:56 Am)
---------------------------------------------
ha aytgancha yuqoridagi receptdan juda ko'p 40 yo undan ortiq chiqadi shunga men doim yarmini qilaman

 
fastaqiym Sana: Dushanba, 2009-06-01, 12:28 PM | Habar # 42
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Suyuq ovqatga yana bir ideya: Zuchini va qiymali suyuq taom: Piyozdan boshlab pomidor, tomat, sabzi(mayda kubik),zuchini(maydaroq kubik), yashil zaytun, xullas sabzavotlar, va eng oxirida kartoshka solib qovurib, ikki kosa ovqat mo'ljallagan bo'lsam shundan sal ko'proq suv soldim, va sabzavotlari pishguncha qaynatib oldim.

Alohida idishda qiyma+ozgina piyoz+kashnich urug'i+tuz+murchni mushtlab, mayda teftelchalar qildim, duxovkani 180Cga qizdirib, alyumin folgada boyagi teftelchalarni qo'yib, duxovkani har 1 minutda ochib teftellarni qizarguncha aylantirib turdim. Qizargan teftelchalarni va ozgina guruchni qozonga solib guruch pishguncha qaynatdim. Tuzini korib, tortdim. Shorva ichida shashli borday ovqat bo'ldi. Asid bu receptga zuchini bn guruch o'rniga baqlajon solinadi, turklarda.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
fastaqiym Sana: Juma, 2009-06-05, 3:16 AM | Habar # 43
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Qatlamali xamirdan pizza.
Sojida singlimiz receptlari va yordami bilan tayyorlandi.


Ilovalar(fayl,rasm): 1872880.jpg(157Kb) · 1400351.jpg(172Kb) · 9320051.jpg(143Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.

Habarni tahrir qiluvchi fastaqiym - Juma, 2009-06-05, 6:13 AM
 
Admina Sana: Juma, 2009-06-05, 11:02 AM | Habar # 44
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
mashaallah, rosa chirin chiqqandir, bu turklani lahmajun pizzasiga o'xshabdi, o'sha emasmi, uni hamiri faqat qattiq bo'lardi
 
fastaqiym Sana: Shanba, 2009-06-06, 1:15 AM | Habar # 45
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Alhamdulillah, mazali chiqdi, ustiga pishloq solmasak ham.
Lahmacunning xamiri pita yoki tortilladan qilinar ekan, siz aytganizdan keyin qidirib ko'rsam shunday chiqdi.Aytganizday xamiri qattiq bolarkan.

Bugun somsa qildim, qatlamli xamirdan ortgani bor edi.

Ilovalar(fayl,rasm): 7771529.jpg(60Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Forum » Pazanda » Turli xil taomlar » Bugun nima pishirdingiz? (Biiir gap sotamizmi :))
Страница 3 из 10«12345910»
Поиск:


Copyright Pazanda.ucoz.com © 2017