Pazanda
 
Asosiy » 2009 » May » 8 » Lavash-tova usulida
Lavash-tova usulida
1:16 PM

                                      

Lavash aslida tandirda pishiriladigan, judayam yuqa hamirdir. Lavash hamirini turli xil taomlarda, xattoki pishiriqlar uchun ham ishlatsa boladi. Biz quida keltiradigan resept uy sharoitida tovada pishiriladigan lavash bolib, u asosan shaurma uchun ishlatiladigan lavashdir.

 

Masalliqlar:

-1stakan suv

-3-4stakan un(qolgani kelishtirib solinadi)

-2choy-qoshiq tuz

-2 osh-qoshiq osimlik yogi

 

Tayyorlash:

Hamir ortacha yumshoqlikda qoriladi(Suvga aval 2.5 stakan un solib aralashtirib olib, keyin unning qolgan qismini sekin-sekin solib mushtlab boramiz va qolga yopishmaydigan bolganda ustidan yog quyib 20daqiqa tindiramiz.

Hamirni 7 bolakka bolamiz.
                                                                                                                         
Pishirishdan avval zuvala qilib, yogli taxtakachda ehtiyotkorlik
bilan yuqaroq qilib yoyamiz. Yoyganimizda hamir ostidagi
taxtakach korinib turadigan darajada bolishi lozim.
 Darhol hamirimizni qizigan tovaga solamiz.(Olov ortachadan
biroz pastroq) Solganimizdan 1 daqiqa otar-otmas hamir
qizargan boladi, 2chi tominini qizartirib olamiz.
                                                                                                                   
                                                                                                                    
Shu bilan lavashimiz tayyor!

 

Maslahatlar:

Hamirni pishirishda olovni judayam pastlatib yubormang, hamir qattiq pishib, tezda sinib ketadigan bolib qoladi. Agar hamiringiz qotibroq chiqayotganini sezsangiz, olovni biroz balandlatib pishiring.

Bo'lim: Shaurmalar | Ko'rilgan: 13742 | Qo'shdi: Admina | Teglar: lavash, shaurma hamiri | Baholash: 0.0/0 |
Hamma fikrlar: 7
7 Nargiza   (2013-01-10 12:48 PM)
Raxmat tayyorlab ko'rdim. Yumwoq chiqdi. Lavaw xamirini yana nimalarga iwlatsa bóladi?

6 Feruza   (2011-12-14 0:55 AM)
G'ilmidini. Kerakli masaliqlar.

4 bebosh   (2010-11-30 3:07 PM)
Bundan tashqari, har bir xamirchaning ustiga keyingisini qo`yib pishirsa, umuman qotib qolmaydi. Bizda g`ilmindi degan taom yupqasi ham shunday tayyorlanadi

5 Admina   (2010-11-30 3:13 PM)
g'ilmindini tayyorlash uslubini masalliqlari bn yozib berolismi, saytga tayyorlab qo'yardik inshaalloh

3 Admina   (2009-05-19 10:11 AM)
uzr, bu postni ko'rmagan ekanman Nafees
Lavash hamirini qorishda, suvga yog' solib qorasiz. Keyin tindirishdan oldin hamir ustiga yana yog' quyasiz.
Pishirishda olv o'rtachadan baland bo'lishi lozim, tez qizaradigan, hamir ham yuqaroq, tez pishirib olasiz shunda qotmaydi, agar olov past bo'lib, 20 seundcha tursa kk taxminan

2 Nafees   (2009-05-15 9:19 PM)
uzr yana men lavash qib ko'rdim haliyam ozgina sal qotibroq chiqdii qayrda xato qildim ekan keyin har bittasini pishirgandan keyin isiqligida o'radim bumasam qotib qoldiii cry

1 Nafees   (2009-05-14 6:45 PM)
kechirasiz xamirga yo'g quyib mushtlatib yedirish kerakmi keyin tushinishim bo'yicha tovaga yo'g quyilmaydi xamir shundoq uzida pishiriladi shunaqamii? smile

Имя *:
Email *:
Код *:
Yakshanba, 2017-07-23, 6:55 PM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls baqlajon banan+kivi shashlik kimbab bodring somsa kartoshka fri tovuq pishirmasi barbucue mayonezli salat pancake asal kartoshka qovurma bodring salat quymoq nonushta baliq kotlet tuxum turkiya taomi baqlajonli pizza qiymali taom sabzavotli salat qovurma salat baqlajon say beshtbarmoq borek 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar Pizza qiyma pirog sharbat lavash shaurma hamiri kartoshka qovurma jigar qovurma oshirma hamir bulochka hamiri tovuq tovuq sho'rva cantik chantiq baliq tvorog tortilla mayonez Sabzavot va mayonezli salat hamir belyaj kotlet non murabboli pirog bulochka baliq konservasi karam bug'da pishiriladigan taomlar gamburger tort qiymali koptokchalar teftel biskvit rulet palov hamirli taom bodringli salat blinchik oshirma hamirdan taom Buxorocha osh Buxorocha palov salat baqlajonli salat sabzavotli pizza bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva pakora baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Bolalar uchun kotletlar Lavlagili salat Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada tovuq dimlama Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2017