Pazanda
 
Asosiy » 2009 » Iyun » 10 » Tuxumbarak
Tuxumbarak
10:40 AM
                                             
Masalliqlar:
Xamiriga:
-100 ml(0.5 st) suv
-1ta tuxum
-140 gr(1 st) un – qattiqroq xamir bo’lgunicha un solinadi
-1 choyqoshiq tuz
-1 oshqoshiq yog’ 
Nachinkasi:
-6 ta tuxum
-12 oshqoshiq sut (1 tuxumga 2 oshqoshiq sut, 1 oshqoshiq saryog' to’g’ri keladi)
-0.5 choyqoshiq tuz
-6 osh qoshiq saryog(o’simlik yog’I solsa ham bo’ladi)
  
-qozonda qaynab turgan suv
 
Xamirini tayyorlash:
-Suv, tuxum, un va tuzni solib xamir qoriladi.  Tayyor bo’lgan xamirga 1 osh qoshiq o’simlik yog’I solib singgunicha qoriladi va 15 minutga tindirib qoyiladi.
  
-Tingan xamirni yupqa qilib yoyamiz.
 
-Yoygan xamirimizni radiusi taxminan 3sm lik idishda(masalan, stakan) kesib chiqamiz.
 
-Kesilgan xamirning ichki qismi yopishmasligi uchun unga belab, chiziq hosil qilish uchun o’rtasidan buklanadi.
 
   

-Qayta ochib, chiziqning bir tomoniga o’rtasidan joy qoldirib, jimjiloqning uchini tuzli suvga botirib hamirning ikki chetiga suriladi, keyin yopishtiriladi. Chekkalarin unga tekkazib, terib chiqiladi.

  
  
Nachunkaning tayyorlanishi :

-Tuhumiga sut sariyog’ tuz solib pichoqda yahshilab aralashtiriladi

  
Pishirish:
-Taxlangan xamirni ochib, nachinkani solib, og’zini yopsihtirib, qozonda qaynab turgan tuzli suvga tuxumbaraklarni solamiz.
 
 
 
-Tuxumbaraklar suv yuzasiga qaynab chiqqach, biroz qaynagandan keyin olinadi. Tuxumbarak shishib turgan bo’lishi kerak. Hammasini shu tarzda pishirib, kattaroq idishga suzib olamiz. Bir-biriga yopishmasligi uchun saryog’ surib chiqamiz.
-Tuxumbarak tayyor! Likopchaga suzib dasturxonga tortamiz. Alloh barakot bersin!
Bo'lim: O'bek milliy taomlari | Ko'rilgan: 12100 | Qo'shdi: sojida2244 | Baholash: 5.0/1 |
Hamma fikrlar: 15 1 2 »
15 Asadbek   (2017-01-12 9:11 PM)
Juda zor manga yoqdi manham qiziqaman

14 Shahnoza   (2015-07-01 2:29 AM)
Katta raxmat

13 ahliya   (2012-07-26 10:29 PM)
man boshqacha tayorlagan edim, bunisi osonga uhshavotti,JAZAKALLOXUMA HOYRON.yana iltimos, BRINZA tayorlashni quysela, brinza jonu dilim, karislani TUBUsi boru baribir bizni brinzaga etmidi

12 nigora   (2012-03-25 2:58 PM)
салом нак бир соат кидирдим шу таомни оллохга шукур топдим каттакон рахмат.

11 Admina   (2009-10-10 9:16 PM)
ha Shohis opa, biza betta sayrni boshlaganmiz, Sojidayam haqiqiy Masterlade, hozir endi ulani reseptlari kamayib qoldi, qimmatbahode baribir, keling Sojida, hammaga yoqimli reseptlarizdan ulashing )
Shahodathon, saytimizga hush kelibsiz, sizni qiziqtiradigan savollar bo'lsa, saytimizga azo bolib, bemalol forumga kirib savol bersangiz boladi, tanishib ham olamiz )

10 shahodathon   (2009-10-09 7:26 AM)
rahmat opa men tuhumbarak eshitib rossa qilmoqchi bulib rossa istayotgan edim sizlarga katta rahmat sizlardan olloh rozi bulsin

9 shohis   (2009-07-15 11:47 PM)
Wow Sojida2244 bu Admina bilan forumda ko`rinmay qoldinglar desam bu yerda ajoyibotlar pishayotgan ekanda a? Mashalloh. Juda chiroyli chiqibdi tuhum baraklariz. Manam bir 2 qoshiq sut(har tuhumga) solib qib ko`riy. Man har doim 1 qoshiq solardim.
Rasmlar bilan umuman Master klasniyam Masteri bo`libdi. Mashallah :)

8 Gulya   (2009-06-12 12:51 PM)
raxmat Sojida, qib ko`rdim tuxumbarakiyizni judayam mazali bo`larkan sariyog` bilan ,man har doim oddiy yog` qo`shardim,sariyog` bilan hech ham qilib ko`rmagan ekanman.Alloh rozi bo`lsin.

7 sojida2244   (2009-06-11 5:19 PM)
aha opajon tuhumni solish qiyin bo'ladi bo'lmasam pichoqda tez bir biriga aralashib ketadi

6 Gulya   (2009-06-11 1:11 PM)
Sojida nachinkani qoshiqdamas balkim pichoqda aralashishni ham o`ziga yarash siri yoki bir xislati bo`sa kerak ha?

1-10 11-15
Имя *:
Email *:
Код *:
Shanba, 2017-05-27, 12:08 PM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls baqlajon banan+kivi shashlik kimbab bodring somsa kartoshka fri tovuq pishirmasi barbucue mayonezli salat pancake asal kartoshka qovurma bodring salat quymoq nonushta baliq kotlet tuxum turkiya taomi baqlajonli pizza qiymali taom sabzavotli salat qovurma salat baqlajon say beshtbarmoq borek 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar Pizza qiyma pirog sharbat lavash shaurma hamiri kartoshka qovurma jigar qovurma oshirma hamir bulochka hamiri tovuq tovuq sho'rva cantik chantiq baliq tvorog tortilla mayonez Sabzavot va mayonezli salat hamir belyaj kotlet non murabboli pirog bulochka baliq konservasi karam bug'da pishiriladigan taomlar gamburger tort qiymali koptokchalar teftel biskvit rulet palov hamirli taom bodringli salat blinchik oshirma hamirdan taom Buxorocha osh Buxorocha palov salat baqlajonli salat sabzavotli pizza bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva pakora baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Bolalar uchun kotletlar Lavlagili salat Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada tovuq dimlama Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2017