Показано 16-30 из 34 сообщений
19. ... (2011-10-26 1:22 AM)
Қовурма лағмон: Хамири учун: 1. Ун - 0,5кг 2. Сув – 190-200 мл 3. Тухум – 1дона 4. Туз – 15 гр ёки ярим ош қошиқ
Қайласи (важу) учун: 1. Гўшт – 600 гр 2. Пиёз – 400 гр 3. Булғори (рангли) – 4-6 та 4. Басей (хитой кароми) – 200-300 гр 5. Помидор – 2-3 дона 6. Саримсоқ – 1 бош 7. Ошкўкатлар (селдерей, жусей, жандиқ) 8. Ўсимлик ёғи – 200-300 гр 9. Зираволар (зира, қора мурч, арпа бодиён, занжабил, кашнич уруғи ва юлдузча бодиён) таъбингизга кўра 10. Туз – таъбингизга кўра 11. Томат пастаси 2-3 ош қошиқ Дастлаб ишни қаттиқ хамир қоришдан бошлаб уни маълум муддат тиндириб қўйилади. Хамир тингунча қайласини тайёрлашга киришсак ҳам бўлаверади. Гўшт ва сабзавотларни сомон шаклида тўғралади. Басейнинг баргларини ажратиб олинади ва қаттиқ қисмини ҳам сомон шаклида тўғралади.
|
18. ... (2011-10-26 1:19 AM)
Лула кабоб Керакли маҳсулотлар: 1. Гўшти – 0,5 кг 2. Имкон қадар думба ёғ, бўлмаса чарви ёғ – 400 гр 3. Пиёз – 150-200 гр 4. Туз ва зираворлар таъбга кўра 5. Бир неча бўлак нонЮқорида санаб ўтилган маҳсулотлардан думба ёғни ярмини олиб қўйиб, қолганини хаммасини аралаштириб қиймалагичдан ўтқазилади, агарда қиймалагич кўзи (тешиги) йирик бўлса икки марта, майда бўлса бир марта ҳам ўтқазиш кифоя қилади.Қиймани туз ва зираворлани татиб, кам-кустини тўғирлаб, яхшилаб эзиб аралаштирилади.Қолган думба ёғни майда кубик қилиб тўғралади, тайёр бўлган қиймани эса қурутдек шаклда юмалоқ шаклда бўлиб чиқади.Сихни узун ёки калталигига қараб, 3-5 қиймани хар бирини орасига думба қўйиб сихланади.Сихланган кабобларни хар доимгидек қизариб турган чўғ устига қўйиб, қўрада пиширалади.Пишган кабобларни одатдагидек таъбингизга кўра безатиб дастурхонга тортиқ қилишингиз мумкин.
|
17. ... (2011-10-26 1:03 AM)
hammasi eskila nima qivosla uzi chunmadim
|
16. ... (2011-10-26 1:02 AM)
qachon bu sayt ishga tushadi pachti 1 yildan beri yengi narsala yuq tavba
|
15. Jahongir (2011-10-16 1:14 AM)
Tuxum pishirish 2 ta tuxum 1 qoshiq yog' 3gr tuz
|
14. Раъно (2011-09-04 6:46 PM)
Салом
|
13. Diana (2011-08-25 7:32 PM)
Salat "MIMOZA" 2ta tuxum 2ta kartoshka! 2ta sabzi! kalbasa ! Sir! Mayonez! Kilka! qaynatilgan tuxumni sixakdan o'tkazib,ustidan kartoshkani ham sixakdan o'tkazib, qaynatilgan sabzini sixakchadan o'tkazib,sirni sixakchadan o'tkazib , kalbasani ham, kilkani maydalangan holida ustiga surtiladi keyin mayonez solinadi va shu tariqa ketma-ket jarayon bajariladi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
12. Dildora (2011-08-22 2:54 AM)
paxlava Masaliqlar margarin 300gr,yangoq 1piyola,shakar 2piyola, tuhum 6ta, smitana 0,5 l, un,tuz, ghayni soda. 3 piyola unga 300gr tiyorkadan chiqarilgan margarin k-n un b-n chopiladi. Unday bulgungha yaxshilab k-n, 0,5lt smitanaga 4ta tuhum sarigini smitanaga solamiz 2tasini ustiga olib quyamiz. yaxshilb aralashtiramiz k-n birchimdim tuz, va1qoshiqchadn kamroq chayni soda smitanaga solamiz yahshilab aralashtiramiz va hamir qilamiz un kam bulsa un solib yumshoq hamir qilamiz. Hamirdi 3ga bulamiz 2ta kattaroq 1tasini kichikroq qilamiz. NACHINKASI 1piyola yangoq tulla 2piyola shakar b-n aralash qilib misarofkadan chiqaramiz, 6ta tuhum oqini solib yaxshilab aralashtiramiz. hamirdi 1tasini yoyamiz list tengi qilib,k-n nachinkani 2dan bir qismini solamiz va suramiz tekkis qilib. 2chi kichkina hamirdi yuqa qilib yoyamiz nachinka suramiz, k-n 3chi hamirdi yoyamiz va tuhum sarigini suramiz. Gazga 40-45daqiqa urtacha olovda pishirib olamiz.
|
11. asalka (2011-08-19 6:28 PM)
shirin pirog kerakli masalliqlar: 100 gr margarin 2ta tuxum 1 st shakar 1 st qatiq 1 choy qoshiq soda uksusda o'ldirilgan 4 st un
bajarish tuxum, shakar, qatiq soda, eritilgan margarin, un solib aralashtiriladi va qizarguncha gazga qo'yiladi
|
10. Fayziyeva Sanobar (2011-03-13 7:29 PM)
ODDIYGINA PIROG masalliq: 150 gr eritilgan margarin 1,5 stakan sut 5 osh qoshiq shakar, 1,5-2 choy qoshiq droja, un ta`bga ko`ra 1-1,5 stakan djem yoki 3-4 ta olma Tayyorlanishi: Margarin eritiladi. Sut ozgina ilitib olinadi. Sut bilan margarinni bitta idishga solinadi va unga shakar hamda ozgina tuz qo`shib aralashtiriladi. Iliq (qo`l kuymaydigan) holatdaligida unga droja qo`shib, yumshoq hamir qilinadi. Hamir oshgandan keyin hamirni ikkiga bo`lamiz (1-hamir ikkinchisiga qaraganda 3 barobar katta bo`lishi kerak). Birinchi hamirni yoyib (qalinligi 3-4 sm bo`lishi kerak), ustiga djem surib chiqamiz, 2-bo`lak hamirni ingichka qilib kesib, hamirni ustiga qo`yib chiqamiz (rasmdagidek).
|
9. aisha (2011-01-05 3:44 AM)
Еще одна выпечка с виноградом. Рецепт ставлю по просьбе Леночки-sfinks. Кекс, действительно, очень вкусный! И быстрый, готовится на скорую руку. Зимой виноград, можно заменить на изюм. Всем рекомендую! Ингредиенты: 3яйца, 1ст. кефира, 100гр. сливочного масла или маргарина, 1ст. сахара, 1п. разрыхлителя, 4ст.л растительного масла, 2ст. муки, 200-300гр. винограда без косточек, ванилин. Яйца взбить с сахаром. Добавить кефир (можно любой другой кисломолочный напиток, даже кислое молоко), разрыхлитель, растопленный маргарин, растительное масло, ванилин и муку. Тщательно перемешать. Тесто не должно быть слишком густым. Добавить виноград. Аккуратно перемешать. Выложить тесто в форму, смазанную маслом. Печь в заранее разогретой духовке, t ~ 180С, до готовности (~40мин.) Готовность проверить спичкой. Готовый кекс остудить и посыпать сахарной пудрой. Или покрыть шоколадной глазурью. Рецепт глазури тут http://forum.say7.info/topic3814.html
|
8. aisha (2011-01-05 3:36 AM)
Девочки. Хочу представить всем свой дебютный рецепт очень необычного салата. Очень давно увидела его в одной из кулинарных передач и теперь готовлю его довольно часто. В нем сочетаются, казалось бы, несочитаемые продукты. Но вкус изумительный Smile Итак, для салата нам понадобится: куриная грудка или филе - 1 шт. гранат - 1 шт. соленые огурцы кукуруза корейская морковь сухарики изюм лук Итак, филе режем на квадратики и обжариваем на растительном масле до румяной корочки. Так же поступаем и с луком. Соленые огурцы режем соломкой Теперь все ингридиенты выкладываем на плоское блюдо горками чередуя цвета. В центре - зерна граната. Так красивее. Перед подачей фигурно заливаем майонезом и перемешиваем уже перед гостями прямо на праздничном столе. Приятного всем аппетита!!!
|
7. shanoz (2010-11-30 3:01 PM)
|
6. Surayyo Abbos [Admina] (2010-08-31 2:42 PM)
Сиропи Икки стакан шакарга, икки стакан сувни қўйиб қайнатасиз, қайнатиш жарайнида имкон қадар қиёмни кузатиб турасиз, стаканга озги сув оволингда, қошиқ учида қиёмизга томдириб қўринг, агар қиём стакандаги сувга тушибоқ сувга аралашиб кетса демак яна озгина қайнатиш керак, томчи тушганида стагандаги сувга арашмай тегига чўкса демак қиём тайёр бўлган бўлади ва бир стакан асални солиб бир марта қайнатиб олсангиз бас. Яна бир мухим нарсани таъкидлаб ўтиш лозимки, қиём кўп қайнаб кетса, стакандаги сувга томизилганда, шундай томчи холида қотиб сув тегига тушади ундай холда асални асло солманг, яхшиси яна озгина сув қўйиб қайнатасиз токи юқоридаги асалга қўшиш мумкин бўлган холга келгунга қадар.. Иссиқроқ қиёмни, пишириб олинган хамир бўлакларига қўйиб аралаштирасиз... Қўлга ва идишга ёпишиб қолмаслик учун мойлаб олиш лозим... П.С ман бу ерда ярим кило унга мўлжалланган рецептни ёздим, бундан бир олам нарса чиқади, сизлар камро қилишила мумкин... forum.islom.uz
|
5. Surayyo Abbos [Admina] (2010-08-31 2:42 PM)
Керакли махсулотлар 6 та тухум 1 ош қошиқда майонез Бир чимдим туз Озгина сода ва уксус Сиропи Бир истикон асал Икки истикон шакар Икки истикон сув Тайёрлниши 6та тухумга, бир қошиқ майонезни соласиз, қошиқда озгина сода солиб, устидан уксус қуйиб эритиб, бижитиб тухумга қўшасиз, бир чимдим туз солишниям унутмаган холда... Тухумни миксирда кўпиртириб оласиз, ва 500 гр унни (агар тухум йирик бўлса ун 30-50 гр кўпроқ кетади) Кўпиртирилган тухумга унни оз оздан слолиб аралашитириб хамир қорасиз, хамир юмшоқ чиқиши керак, қорилагн хамирни яхшилаб унлаб тиндиришга оп қўясиз. Қорилган ва тиндирган хамирини ёйиб, хохлаган хажмда ва шаклда кесиб ёгда пиширасиз, ёгиз жудаям иссиқ бўлмаслиги лозим, иссиқ ёгда хамир ёрилиб кетиши мумкин, ман одатда 170 даражада пишираман. Пишган махчулотни еб қўрганизда, қаламчалар огзизда эрийдиган даражада юмшоқ чиқиши лозим...
|
|
|
Sana |
|
|
|
Sana |
|
|
|
Sana |
|
|
|
Sana |
|
|
|
Bo'limlar |
|
|
|