Pazanda
 Bugun nima pishirdingiz? - Страница 10 - Forum
[Forumdagi yangi habarlar · Qatnashuvchilar · Forum qoidasi · Qidirish · RSS ]
  • Страница 10 из 10
  • «
  • 1
  • 2
  • 8
  • 9
  • 10
Bugun nima pishirdingiz?
Admina Sana: Yakshanba, 2009-12-27, 2:20 PM | Habar # 136
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Qizla, avvalboshlab mandan keyin hamma yoq bo'lib ketti )))), man keldim, kelila hamma gaplashiiib o'tiramiz )))
 
fastaqiym Sana: Seshanba, 2009-12-29, 8:24 PM | Habar # 137
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Bir opamiz pishirgan nonlari~
Ilovalar(fayl,rasm): 8743077.jpg (133.1 Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Admina Sana: Chorshanba, 2009-12-30, 1:17 PM | Habar # 138
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
mashaalah, shundoq issiqqina shakilli, oppoqqina ekan, ehh hoz tushlik qib bogandim, bomasa uzatvorardiz ))))
 
fastaqiym Sana: Dushanba, 2010-01-04, 2:56 PM | Habar # 139
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Blinchik

Retsepti:
Masalliqlar(10-14ta uchun - tavaning kattakichikligiga qarab soni o'zgaradi):
-1ta tuxm
-0.5 choy-q baking soda
-0.5 choy-q(yoki 1 choy-q- ta'bga qarab) tuz
-2 st sut
-1/4 st o'simlik yog'i
-8.5 - 9 osh-q to'la un

Tayyolash:
-Tuxum, soda va tuzni venchikda bir-biriga aralashguncha aralashtiramiz.
-Sut solib venchikda aralashtiramiz.
-Yog' sollib venchikda aralashtiramiz.
-UNni aval 3 oshqoshiq to'la solib, aralashtirib olib(venchikda), keyin yana 3 oshqoshiq UN to'ldirib solamiz. Venchikda aralashtirib turamiz. 2 0shqoshiq un solib aralashtiamiz. Masalliq quyulganini sezasiz, suyuq smetanadek bo'lishi keak. Agar 2 soatdan keyin yo bir kechaga xolodolnikka qo'yaman desangiz, shu suyuqligicha qolsin, boshqa un qo'shmang, chunki vaqt o'tishi bilan un shishadi va quyuqlashib ketadi. Tezroq pishiradigan bo'lsangiz, oxirgi osh-q unni ham solasiz.
Venchikda yaxshilab aralashtirgach, 2-3 soatlarda pishirmoqchi bo'lsangiz, xolodilnikka qo'ymasangiz ham bo'ladi, xona haroratida turaveradi. Bi kechaga qo'ysangiz, ustini yoib xolodilnikka qo'yasiz.

Pishirish:
Pishirish jarayoni ham blinchik o'xshab chiqishi uchun muhim.
Tavani baland olovda qizdirib olasiz. Birinchi cho'mich blinchikni quyasiz va tava yuzasiga yoyilishi uchun aylantirasiz. Olov ustiga tavani qo'yib, olovni past olovga tushirasiz. Chetlari qizarishni boshlasa, demak chetini sekin o'girishga tayyorlaysiz. Blinchikni o'girib(kavlagichda), shu ikkinchi tomoni ham qizarib-pishishini kutasiz. Pishgan blinchikni lagan yoki katta likobga qoyib, stini yaxshi bosib turadigan tarelka yoki qopqoq bilan yopasiz. Blinchini likobga joylagunga qadar, bo'sh qolgan tava qizib turishi uchun olovni yana balandlaishni unutmang. Tavaga har gal blinchik quyishingizdan avval, tavani baland olovda qizdirib olishni, pishgan blinchikni taxlashda esa ustiga qopqoq yopib tuishni unutmang.

Blinchik pishirishda vaqt va maslahatlarini yamagan ummuShirinaga katta rahmat!

Ilovalar(fayl,rasm): 4673029.jpg (127.6 Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
fastaqiym Sana: Chorshanba, 2010-01-13, 3:53 PM | Habar # 140
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
'Hong-hap-tang', dengiz mahsulotidan, qayntib pishirdim.
'Honghap'ni bir-necha bor yaxshilab yuvib, kastryulkaga solinadi. O'zini ko'mib turadigan darajada suv va parrak kesilgan sarimsoq solgach, kastryulkani olov ustiga qo'yib, orta olovda qaynaguncha qo'yiladi. Qaynab chiqishiga yaqin, 'honghap'ning og'zi ancha ochilganini sezasiz. Bu pishishga yaqin degani. Parrak kesilgan piyoz va tuz solib, tuzini ko'rgach, darrov o'chiriladi. Piyoz suvning issig'ida pishadi.
Ilovalar(fayl,rasm): 0769834.jpg (153.3 Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Admina Sana: Chorshanba, 2010-01-20, 10:26 AM | Habar # 141
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
mashaallah.
Tog'risi bu nima narsa ekanligini bilmiman ))
Kop kozim tushgan qop qora chig'anoqqa o'xshiydiya manimcha?
buni shundoq yeydimi ichidagisini
qanaqa foydalari bor?
 
fastaqiym Sana: Yakshanba, 2010-01-31, 2:09 AM | Habar # 142
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Assalamu alaykum wr wb! Admina, honghap haqida so'rabsiz, foydali tomoni foliy kislotasiga boylidi va B12 vitaminiga boyligi deb o'qidim. Yozda yemagan ma'qul deyilibdi, bahorgisi mazali bo'ladi ham deyilibdi.

Kecha Sojidaning retseptlari bilan tuxumbarak pishirib ko'rdim, retsept asosiy sahifada o'zbek milliy taomlari bo'limida berilgan.

Bu esa shpinatli chuchvara, biznikiga mehmonga chiqqanida rasmga olingan.

Ilovalar(fayl,rasm): 1695063.jpg (73.7 Kb) · 8299092.jpg (131.4 Kb)


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Admina Sana: Chorshanba, 2010-02-03, 10:28 AM | Habar # 143
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
mashaallah, ishtahani ochvordiz Fastaqiym
Sojida, chuchvaraga shpinatni qanday soldiz, avval qovuribmi, yoki shundoq to'g'rabmi?
 
fastaqiym Sana: Chorshanba, 2010-02-03, 11:34 AM | Habar # 144
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Rahmat, Admina!
Chuchvarani Gulishka opa tayyorlagandilar, Alloh rozi bo'lsin, ovqat tanlaydigan qizimga yoqdi, menam pishirib turibman.
Sojidaning usullarida pishganiyam mazali bo'lsa kerak. Aytishlaricha, tuxumbarak nachinkasiga shpinat solib pishirar ekanlar.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Admina Sana: Payshanba, 2010-02-04, 8:58 AM | Habar # 145
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
siz chuchvarani qanaqib qilasiz?
man yaqinda shpinatdan qozon manti qilgandim juda mazali chiqarkan lekin
 
Admina Sana: Chorshanba, 2010-02-10, 8:14 PM | Habar # 146
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Fastaqiym, chuchvaraga shpinatni qanaqa qilib solasiz? oddiy to'g'rabmi?
 
fastaqiym Sana: Payshanba, 2010-02-11, 2:11 AM | Habar # 147
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn
Admina, uzr, savolni aval ko'rgan bo'lsam ham, bgun yozish nasib qildi, kuttirmoqchi emasdim, uzr yana.

Shpinatni o'sha siz o'rgatganday avval qaynoq suvga bo'ktirib olaman. Ba'zan esa quruq qozonga shpinatni solib, qopqoqni ypib, 5-10 minycha shpinatning suvi ajralib chiqquncha past olovga qo'yaman. keyin suvini siqibto'g'rayman. Lekin siz aytgan qaynagan suvga solib olish usuli xavfsizroq sog'liqqa. Juda mayda to'gralgan piyoz va tuz, murchni shpinatga solib aralashtirib, chichvaag o'xshab tugib pishirdim. Gulishka opa kelsalar u kishining usullariniyam so'rab beraman.

Admina, tuxumbarakning nachinkasiga shpinat+piyoz solib pishirib ko'rdim, rosayam mazali chiqarkan unisi ham.


Ko'za kunda emas kunida sinadi.
 
Shohis Sana: Payshanba, 2010-02-11, 10:02 PM | Habar # 148
Рядовой
Guruh: Пользователи
Habarlar: 5
Reputation: 0
Status: Oflayn
Aha ko`k barakchalik bo`lmiydiyu lekin chet eldagilarga rosa qo`l keladi. Manma tuxum barakni nachinkasiga shpinat qo`shib pishirib turaman.
yana asm bn problem, bo`lmasa qo`yardim rasmini wink
 
Admina Sana: Juma, 2010-04-02, 11:23 AM | Habar # 149
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
Fastaqiym, hoz hamir yeyishni kamaytiganman, max haftada bir marta, yoki oyiga 2marta )), lekin chuchvarani qilgim bor haliyam
 
Admina Sana: Shanba, 2010-12-11, 10:03 PM | Habar # 150
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn
nima pishirishni ham bilmay qoldim shu kunlada
yangi boshqacha taomlar qilgim kevotti, resept yoq biggrin
takliflar bo'lsa jon deb qabul qilaman
 
  • Страница 10 из 10
  • «
  • 1
  • 2
  • 8
  • 9
  • 10
Поиск:


Copyright Pazanda.ucoz.com © 2024