Bugun nima pishirdingiz?
|
|
Admina |
Sana: Yakshanba, 2009-12-27, 2:20 PM | Habar # 136 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
Qizla, avvalboshlab mandan keyin hamma yoq bo'lib ketti )))), man keldim, kelila hamma gaplashiiib o'tiramiz ))) |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Seshanba, 2009-12-29, 8:24 PM | Habar # 137 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
Bir opamiz pishirgan nonlari~
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
Admina |
Sana: Chorshanba, 2009-12-30, 1:17 PM | Habar # 138 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
mashaalah, shundoq issiqqina shakilli, oppoqqina ekan, ehh hoz tushlik qib bogandim, bomasa uzatvorardiz )))) |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Dushanba, 2010-01-04, 2:56 PM | Habar # 139 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
Blinchik Retsepti: Masalliqlar(10-14ta uchun - tavaning kattakichikligiga qarab soni o'zgaradi): -1ta tuxm -0.5 choy-q baking soda -0.5 choy-q(yoki 1 choy-q- ta'bga qarab) tuz -2 st sut -1/4 st o'simlik yog'i -8.5 - 9 osh-q to'la un Tayyolash: -Tuxum, soda va tuzni venchikda bir-biriga aralashguncha aralashtiramiz. -Sut solib venchikda aralashtiramiz. -Yog' sollib venchikda aralashtiramiz. -UNni aval 3 oshqoshiq to'la solib, aralashtirib olib(venchikda), keyin yana 3 oshqoshiq UN to'ldirib solamiz. Venchikda aralashtirib turamiz. 2 0shqoshiq un solib aralashtiamiz. Masalliq quyulganini sezasiz, suyuq smetanadek bo'lishi keak. Agar 2 soatdan keyin yo bir kechaga xolodolnikka qo'yaman desangiz, shu suyuqligicha qolsin, boshqa un qo'shmang, chunki vaqt o'tishi bilan un shishadi va quyuqlashib ketadi. Tezroq pishiradigan bo'lsangiz, oxirgi osh-q unni ham solasiz. Venchikda yaxshilab aralashtirgach, 2-3 soatlarda pishirmoqchi bo'lsangiz, xolodilnikka qo'ymasangiz ham bo'ladi, xona haroratida turaveradi. Bi kechaga qo'ysangiz, ustini yoib xolodilnikka qo'yasiz. Pishirish: Pishirish jarayoni ham blinchik o'xshab chiqishi uchun muhim. Tavani baland olovda qizdirib olasiz. Birinchi cho'mich blinchikni quyasiz va tava yuzasiga yoyilishi uchun aylantirasiz. Olov ustiga tavani qo'yib, olovni past olovga tushirasiz. Chetlari qizarishni boshlasa, demak chetini sekin o'girishga tayyorlaysiz. Blinchikni o'girib(kavlagichda), shu ikkinchi tomoni ham qizarib-pishishini kutasiz. Pishgan blinchikni lagan yoki katta likobga qoyib, stini yaxshi bosib turadigan tarelka yoki qopqoq bilan yopasiz. Blinchini likobga joylagunga qadar, bo'sh qolgan tava qizib turishi uchun olovni yana balandlaishni unutmang. Tavaga har gal blinchik quyishingizdan avval, tavani baland olovda qizdirib olishni, pishgan blinchikni taxlashda esa ustiga qopqoq yopib tuishni unutmang. Blinchik pishirishda vaqt va maslahatlarini yamagan ummuShirinaga katta rahmat!
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Chorshanba, 2010-01-13, 3:53 PM | Habar # 140 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
'Hong-hap-tang', dengiz mahsulotidan, qayntib pishirdim. 'Honghap'ni bir-necha bor yaxshilab yuvib, kastryulkaga solinadi. O'zini ko'mib turadigan darajada suv va parrak kesilgan sarimsoq solgach, kastryulkani olov ustiga qo'yib, orta olovda qaynaguncha qo'yiladi. Qaynab chiqishiga yaqin, 'honghap'ning og'zi ancha ochilganini sezasiz. Bu pishishga yaqin degani. Parrak kesilgan piyoz va tuz solib, tuzini ko'rgach, darrov o'chiriladi. Piyoz suvning issig'ida pishadi.
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
Admina |
Sana: Chorshanba, 2010-01-20, 10:26 AM | Habar # 141 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
mashaallah. Tog'risi bu nima narsa ekanligini bilmiman )) Kop kozim tushgan qop qora chig'anoqqa o'xshiydiya manimcha? buni shundoq yeydimi ichidagisini qanaqa foydalari bor? |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Yakshanba, 2010-01-31, 2:09 AM | Habar # 142 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
Assalamu alaykum wr wb! Admina, honghap haqida so'rabsiz, foydali tomoni foliy kislotasiga boylidi va B12 vitaminiga boyligi deb o'qidim. Yozda yemagan ma'qul deyilibdi, bahorgisi mazali bo'ladi ham deyilibdi. Kecha Sojidaning retseptlari bilan tuxumbarak pishirib ko'rdim, retsept asosiy sahifada o'zbek milliy taomlari bo'limida berilgan. Bu esa shpinatli chuchvara, biznikiga mehmonga chiqqanida rasmga olingan.
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
Admina |
Sana: Chorshanba, 2010-02-03, 10:28 AM | Habar # 143 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
mashaallah, ishtahani ochvordiz Fastaqiym Sojida, chuchvaraga shpinatni qanday soldiz, avval qovuribmi, yoki shundoq to'g'rabmi? |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Chorshanba, 2010-02-03, 11:34 AM | Habar # 144 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
Rahmat, Admina! Chuchvarani Gulishka opa tayyorlagandilar, Alloh rozi bo'lsin, ovqat tanlaydigan qizimga yoqdi, menam pishirib turibman. Sojidaning usullarida pishganiyam mazali bo'lsa kerak. Aytishlaricha, tuxumbarak nachinkasiga shpinat solib pishirar ekanlar.
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
Admina |
Sana: Payshanba, 2010-02-04, 8:58 AM | Habar # 145 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
siz chuchvarani qanaqib qilasiz? man yaqinda shpinatdan qozon manti qilgandim juda mazali chiqarkan lekin |
|
| |
Admina |
Sana: Chorshanba, 2010-02-10, 8:14 PM | Habar # 146 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
Fastaqiym, chuchvaraga shpinatni qanaqa qilib solasiz? oddiy to'g'rabmi? |
|
| |
fastaqiym |
Sana: Payshanba, 2010-02-11, 2:11 AM | Habar # 147 |
Подполковник
Guruh: Администраторы
Habarlar: 112
Reputation: 5
Status: Oflayn |
Admina, uzr, savolni aval ko'rgan bo'lsam ham, bgun yozish nasib qildi, kuttirmoqchi emasdim, uzr yana. Shpinatni o'sha siz o'rgatganday avval qaynoq suvga bo'ktirib olaman. Ba'zan esa quruq qozonga shpinatni solib, qopqoqni ypib, 5-10 minycha shpinatning suvi ajralib chiqquncha past olovga qo'yaman. keyin suvini siqibto'g'rayman. Lekin siz aytgan qaynagan suvga solib olish usuli xavfsizroq sog'liqqa. Juda mayda to'gralgan piyoz va tuz, murchni shpinatga solib aralashtirib, chichvaag o'xshab tugib pishirdim. Gulishka opa kelsalar u kishining usullariniyam so'rab beraman. Admina, tuxumbarakning nachinkasiga shpinat+piyoz solib pishirib ko'rdim, rosayam mazali chiqarkan unisi ham.
Ko'za kunda emas kunida sinadi. |
|
| |
Shohis |
Sana: Payshanba, 2010-02-11, 10:02 PM | Habar # 148 |
Рядовой
Guruh: Пользователи
Habarlar: 5
Reputation: 0
Status: Oflayn |
Aha ko`k barakchalik bo`lmiydiyu lekin chet eldagilarga rosa qo`l keladi. Manma tuxum barakni nachinkasiga shpinat qo`shib pishirib turaman. yana asm bn problem, bo`lmasa qo`yardim rasmini |
|
| |
Admina |
Sana: Juma, 2010-04-02, 11:23 AM | Habar # 149 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
Fastaqiym, hoz hamir yeyishni kamaytiganman, max haftada bir marta, yoki oyiga 2marta )), lekin chuchvarani qilgim bor haliyam |
|
| |
Admina |
Sana: Shanba, 2010-12-11, 10:03 PM | Habar # 150 |
Генерал-майор
Guruh: Администраторы
Habarlar: 252
Reputation: 4
Status: Oflayn |
nima pishirishni ham bilmay qoldim shu kunlada yangi boshqacha taomlar qilgim kevotti, resept yoq takliflar bo'lsa jon deb qabul qilaman |
|
| |