Pazanda
 
Asosiy » 2009 » Aprel » 3 » Varaqi somsa hamirining tayyorlanishi
Varaqi somsa hamirining tayyorlanishi
5:41 PM
 
Kerakli masalliqlar:
-un
-tuz
-margarin(yoki mol yog'i)
 
Tayyorlash:
Hamirni suv+tuz+undan tayyorlasa bo'ladi, lekin margarin hamirni yumshoq qiladi, tuxum esa qattiq, shu sababli har kim o'z hohishiga ko'ra tayyorlashi mumkin. Masalliq solingan suv miqdoriga qarab un belgilanadi va tuz ham, shu sababli aniq bir miqdor berish qiyin.
1.Hamirni o'rtacha qilib qoramiz, zuvala qilib 20-30minga ustini yopib(qanzimasligi uchun) tindirib qo'yamiz.
 
2.Zuvalangiz chiroyli dumaloq bo'lsa, yoyganingizda ham hamiringiz dumaloq bo'lib yoyiladi. Hamirni yoyganda qalinligi shunday bo'lsinki, uni sotidagi narsa biroz ko'rinsin, hohlasangiz undan ham yuqaroq qiling, faqat yirtilib ketish ehtimoli katta bo'ladi.
  
3.Olovda eritilgan margarinni hamir yuziga suramiz va qotishi uchun 2-3 min havoda qodiramiz. Agar margarin qotmasa hamir bir-biriga yopishmaydi va qavat-qavat o'ralgan qism zuvalashalarni yoyganda ochilib ketib, margarin tashqariga chiqa boshlaydi, shu sababli toki margarin qotishini kuting yoki o'ragandan so'ng muzlatgichda qotguncha saqlang.
Hamirni iloji boricha zich qilib o'rash kerak, shunda qavatlari chiroyli chiqadi.
 
4.O'ralgan hamirni somsaga kerakli kattalikda kesamiz. Hamiringiz o'rami qanchalik qalinligiga qarab kesiladi. 2-3sm yoki 3-4sm.
5.Kesilgan bo'lakchalarni bosh barmog'imizga yaqin bo'lgan kaftimizning qismi bilan bosib chiqamiz.
 
6.Yoyishdan oldin hamirlarni chetini barmoq bilan bosib chiqamiz, shunda chetlari yuqaroq chiqadi
Zuvala qilayotganda juvani hamir chetidan ichkariga tomon yarmisigacha yoyamiz va bu ishni yonma-yon qilib davom ettiramiz.
7.Masalliqni hamirning o'rtasiga solib, chetini qo'limizni uzmasdan birlashtirib chiqamiz, agar qo'lni uzib qilinsa yig'malar har hil chiqishi mumkin.
 
8.Oxirgi qismini yopishtirib,biroz qayirib qo'yamiz va shundoqligicha qoldiramiz.
 
9.Patnisga qo'yishda somsani tugilgan qismini pastga qaratib qo'yamiz va yuziga tuxum sari'gi yoki sut+suv yoki qatiq surib, sedona sepib qo'yamiz va qizigan duxovkada 180Cda pishirib olamiz.
Avval duxovkani pastki qismida somsani ostki qismini qizartirib olamiz, o'zi biroz suvlari chiqib, chirsillaydi, shunda tepa qismga olib qizarguncha pishiramiz.
Olovni baland qilsak hamir yaxshi pishmasligi yoki piyozli somsalarning piyozi tirik bo'lib qolishi mn.
 
 
 
 
 
Bo'lim: Somsalar | Ko'rilgan: 18559 | Qo'shdi: Admina | Baholash: 5.0/4 |
Hamma fikrlar: 2
0  
2 Admina   (2010-05-10 10:07 AM) [Entry]
wa alaikum assalam
hohlasangiz solishingiz mumkin, margarinni hona haroratida eriganini qirg'ichdan chiqarib, un bn uqalashingi mumkin, yoki olovda eritib olib, iliq suvga solib hamir qorishingiz ham mumkin0

0  
1 bahramova SHAHNOZA   (2010-05-09 11:43 PM) [Entry]
assalomu alaykum opa singillarim man tushunmadim hamirni ichiga margarin solinadimi?

Имя *:
Email *:
Код *:
Yakshanba, 2025-06-15, 6:13 PM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls salat baqlajon tvorog qiymali koptokchalar qiyma qovurma tort banan+kivi Non lavash shaurma hamiri turkiya taomi kotlet qiymali taom shashlik kimbab bodring tuxum somsa kartoshka fri tovuq tovuq pishirmasi barbucue sabzavotli salat mayonezli salat quymoq pancake asal nonushta kartoshka kartoshka qovurma qovurma salat bodring salat Biskvit baliq baliq kotlet mayonez pirog borek pizza baqlajonli pizza sharbat hamirli taom baqlajonli salat baqlajon say beshtbarmoq 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar sabzavotli pizza karam tortilla jigar qovurma gamburger hamir oshirma hamir bulochka hamiri bulochka tovuq sho'rva cantik chantiq Sabzavot va mayonezli salat teftel belyaj oshirma hamirdan taom tovuq dimlama murabboli pirog baliq konservasi bug'da pishiriladigan taomlar pakora rulet palov bodringli salat blinchik Buxorocha osh Buxorocha palov bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Lavlagili salat Bolalar uchun kotletlar Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2025