Pop-corn
Masalliqlar:
Masalliqlarimiz o’zimizning hohishimizga qarab kelib chiqadi. 1stakan jo’xoridan o’rtacha qozonda 1.5 qozon chiqadi, agar kamroq pop-corn hohlasangiz,unda masalliqni yarmini ishlatganingiz maqul. Jo’xorining miqdoriga qarab yog’ solinadi, qancha jo’xori bo’lsa shunchaning teng yarmisicha yog’ solinadi. Bunda faqat o’simlik yog’i
ishlatish kerak.
-1stakan jo’xori
-0.5 stakan o’simlik yog’i
-1/4 stakan shakar
-1 osh-qoshiq saryog’
Tayyorlash:
Jo’xori yorilib otilganligi uchun usti yopiladigan qopqoqli idish kerak bo’ladi. Oddiy qozon ham juda mos keladi. Pastroq olovda qizigan qozonga yog’ solib, keyin saryog’ni solamiz.(Saryog’ solish majburiy emas, shunchaki mazasi uchun). Saryog’ erishi bilan aralashtirib,
darhol jo’xorini solamiz.
Tezda olovni o’rtachadan yuqori darajaga ko’taramiz va yog’ning chirsillashi ko’payganda qozonni yopamiz. Bir ozdan so’ng paq-paq ovozlar bilan jo’xorilar yorilib otila boshlaydi. Otilshlar bidan ko’payin, birozdan so’ng kamayib, umuman to’xtaganda darxol olovni o’chiramiz va shakarni tezda issiqlik sovumasidan solib aralashtiramiz. Shakar har kimning ta’biga qarab ko’p yoki kam, agar sizda shaker kukuni bo’lsa uning jo’xoriga singishi osonroq bo’ladi.
Yoqimli ishtaha!
|