Masalliqlar(2 kichi uchun):
-2ta tovuq oyog’i(yoki tovuqning go’shtli qismi)
-2dona sarimsoq
-1chimdimdan ziravorlar(kashnich, zira, qora murch yoki xindiston ziravorlari)
-2chimdim tuz
-1 osh-qoshiq uksus
-2cho’mich yog’(3/4 stakan)
Tayyorlash:
Marinovka qilish:
Tovuq oyoqlarini son qismida go’shlari ko’p bo’ladi, ana shu qizmini
uzunasiga 1ta chiqiz tortib kesamiz.(ta’m kirishi uchun). Unga
sarimsoqni maydalab to’g’rab+ziravorlar+tuz+uksus solib yaxshilab
aralashtirib, ustini plastic narsa bilan (kleenka) zich yopib
1(yoki 2,3,4) soatga sovutgichga qo’yamiz.
Tovuqni sovutgichdan olib, sarimsoq va ziravorlarini olib tashlaymiz.
Tovaga yog’ solib, olovni eng balandiga ko’taramiz va tovuqni
solib(ehtiyot bo’ling yog’ sachrashi mumkin), 2 tomonini biroz
qizartirib olamiz.
Ikkala tomoni qizargach, olovni dimlaydigan darajada pastlatib,
tovuq ustidan 1 osh-qoshiq suv solib qozon qopqog’ini yopamiz
va 40min dimlaymiz.
Yoqimli ishtaha!
Maslahatlar:
1. Dimlashdan oldin solinadigan suvni ko’p solib yubormang, tovuq qozonga yopishib qolishi mumkin.
2. Tovuq pishgach uni yog’da qoldirmang, pishgan tovuq yog’ni tez shimib oladi.
|