Masalliqlar(5kishi uchun)
-200gr tovuq go’shti(yoki mol go’shti)
-1dona piyoz
-0.5stakan fasol(red beans)
-1donadan sabzavotlar(sabzi,baqlajon,bolgarskiy,kobachki va hkz)
-1dona sarimsoq
-1dona pamildori
-0.5cho’mich o’simlik yog’i
-ziravorlar, tuz
Tayyorlash:
Mayda to’g’ralgan piyozni qizaritib qovurib olamiz.
So’ng yirik somoncha to’g’ralgan go’shtni solib oqarguncha
Qovuramiz.(Man yirik soldim)
Song’ kubik to’g’ralgan sabzavotlarni solib 1daqiqacha qovuramiz.
Pamildorini solib, suvi ketguncha past olovda dimlaymiz.
‘
0.5 stakan suv, ziravorlar va tuzni solib, 10 daqiqa dimlaymiz.
Fasolni sovuq suvga solib, tuz solmasdan qaynatamiz.
Fasol yumshoq pishgach tuz solamiz va 5daqiqa qaynatamiz, so’ngra
shu idishga sovuq suv solamiz va fasolni suzib olamiz.
Qovurmaga fasolni solamiz va olovni o’chiramiz.
5daqiqalardan so’ng taomni suzamiz..
|