Masalliqlar
-100gr margarin
-un
-2 osh-qoshiq o’simlik yog’i
-hamir oshirish uchun Oshirma hamir asosi(1 choy-qoshiq shakar, 2choy-qoshiq tuz,0.5 stakan iliqdan issiq sut, 0.5 stakan iliqdan issiqroq suv,2 osh-qoshiq un, 1 osh-qoshiq droja)
Tayyorlash:
Hamirimiz judayam yumshoq hamir bo’lishi kerak. Margarinni eritib, soutib olamiz. Opora oshanidan so’ng olib, idishga solamiz va 0.5 stakan un solib sekin qoshiqda idishni o’rtasida hamir qora boshlaymiz. Qoshiqni bir xil yo’nalishda aylantiramiz va unni 2 osh-qoshiqdan qo’shib boramiz. Hamir yumshoq va qo’lga yopishadigan bir xil massa holiga kelgach, qoshiqni olib, endi qo’l bilan ag’darib-ag’darib, biroz un sepib mushtlaymiz. (qo’lda qorsa ham bo’ladi, yumshoq chisa bo’ldi).Shunday qilib hamirni pishitamiz. Toki hamir qo’lga yopishmaydigan, huddi bulochkani hamiridek yumshoq va pishiq bo’lguncha mushtlaymiz. Hamir pishiq bo’lgan, suvala qilib, ustidan 2 osh-qoshiq o’simlik yog’ini quyib(hamma qismiga tegishi kerak) to hamir o’ziga ikki barobar bo’lguncha issiq joyda saqlaymiz.
|