Masalliqlar: 3 kishi uchun
-1ta baqlajon(urug’i kamrog’i yaxshi)
-1ta xom tuxum(baqlajoningiz kattaroq bo’lsa 2ta tuxum)
- 0.5ta koreyscha(1ta o’zbekcha) bodring
- 1ta pamildori
- 1 piyola markapcha
- 1 cho’mich o’simlik yog’i
- 1 bo’lak sarimsoq
- 1 chimdim shakar
- 1chimdimdan ziravorlar(zira, kashnich)
- 1choy-qoshiq uksus
- istalgan ko’kat
Tayyorlash:
Salatimizga baqlajon qovurmasi issiqligida solinishi lozim, bo’lmasa salat o’ziidek chiqmasligi mumkin. Va qovurmani qilish jarayonida salatning qolgan qismini ham qilishga vaqt yetadi.
1. Baqlajonni kubik 1x1sm shaklda to’g’rab olamiz.
Tuxumga 1 chimdim tuz solib, biroz aralashtiramiz
va baqlajonni tovamizga sig’adigan qismicha olib,
tuxumga botirib olib qizigan yog’da pishiramiz.
Pishirish baqlajon miqdoriga qarab takrorlanadi
va oxirida idishdagi qolgan tuxum ham solib yuboriladi.
2. Markapchani tayyorlab olamiz
3. Bodring va pomidorni kubik 1x1sm shaklida to’g’rab
olamiz. Sarimsoqni maydalab to’g’raymiz.
4. Markapcha+bodring+sarimsoq+pomildori+ziravorlar+
1 choy-qoshiq tuz+shakar va shularning ustidan
baqlajonni yog’dan oxirgisini olib, hammasini solamiz
va qo’limiz bilan bir-biriga yopishib qolgan baqlajon
bo’lsa ajratib yuboramiz va masliiqlni aralashtiramiz.
Salatimiz tayyor.
5. Yoqimli ishtaha!
Maslahatlar:
1. Baqlajonni bulg’aydigan tuxumni ko’p aralashtirmang, chunki tuxum ko’piradigan darajada aralashsa, unga baqlajon solinganda tuxum yaxshi yuqmaydi va qovurish jarayonida baqlajon tuxumdan ajralib qolishi mumkin.
2.Agar tishli pichog’ingiz bo’lsa bodringda shu pichoqda to’g’rasangiz, salatingiz yanayam chiroyli chiqadi.
3.Pomildorini solishda baqlajonni solishdan avval solinsa uning mazasi yanayam yaxshilanadi.
4. Pomildorining suvi chiqishi sababli, salatni tortishdan 10daqiqa avval qilinsa yaxshi bo’ladi.
5. Agar oshxonangizda soya va koreys tuzi bo’lsa, 1choy-qoshiq soya va 1 chimdim salat tuzidan solsangiz, salatning ta’mi yanayam ajoiblashadi va ta’tigan odam unig ta’mini tasvirlab bera olmay qoladi, ko’rasiz J
|