Lavash aslida tandirda pishiriladigan, judayam yuqa hamirdir. Lavash hamirini turli xil taomlarda, xattoki pishiriqlar uchun ham ishlatsa bo’ladi. Biz quida keltiradigan resept uy sharoitida tovada pishiriladigan lavash bo’lib, u asosan shaurma uchun ishlatiladigan lavashdir.
Masalliqlar:
-1stakan suv
-3-4stakan un(qolgani kelishtirib solinadi)
-2choy-qoshiq tuz
-2 osh-qoshiq o’simlik yog’i
Tayyorlash:
Hamir o’rtacha yumshoqlikda qoriladi(Suvga aval 2.5 stakan un solib aralashtirib olib, keyin unning qolgan qismini sekin-sekin solib mushtlab boramiz va qo’lga yopishmaydigan bo’lganda ustidan yog’ quyib 20daqiqa tindiramiz.
Hamirni 7 bo’lakka bo’lamiz.
Pishirishdan avval zuvala qilib, yog’li taxtakachda ehtiyotkorlik
bilan yuqaroq qilib yoyamiz. Yoyganimizda hamir ostidagi
taxtakach ko’rinib turadigan darajada bo’lishi lozim.
Darhol hamirimizni qizigan tovaga solamiz.(Olov o’rtachadan
biroz pastroq) Solganimizdan 1 daqiqa o’tar-o’tmas hamir
qizargan bo’ladi, 2chi tominini qizartirib olamiz.
Shu bilan lavashimiz tayyor!
Maslahatlar:
Hamirni pishirishda olovni judayam pastlatib yubormang, hamir qattiq pishib, tezda sinib ketadigan bo’lib qoladi. Agar hamiringiz qotibroq chiqayotganini sezsangiz, olovni biroz balandlatib pishiring.
|