Masalliqlar(2kishi uchun):
- marinovka qilingan 3dona tovuq oyog’i http://pazanda.ucoz.com/news/2009-05-13-36
- garnir
Tayyorlash:
Pishirgich(oven,duxovka)ni avvaldan 250Cda qizdirishga qo’yamiz.
Tovuqni 2xil usulda pishirish mumkin:
1.Pishirgich maxsus patnisi ustida-bunda
tovuq quruq suvsiz bo’lib pishadi, huddi shashlikdek.
2.Patnisning o’zida pishirish-bunda tovuq pishishi
jarayonida suvi ham o’ziga singib boradi.
Tovuqni ikkala tomonini qizarguncha pishirgichning o’rta qismida 250Cda pishiramiz va oxirgi 10-15 daqiqada 160Cda huddi shu joyda pishiramiz. Umumiy vaqt 50daqiqa.
Tovuq pishgach, patnisga tushgan tovuq suvini issiqligidayoq idishga solib, biroz sovugach sovutgichga qo’yamiz, u xolodes bo’lib qoladi.
|