Masalliqlar:
-2ta tovuq qanoti
-2 chimdim tuz
-qovurish uchun yog’
Sous uchun:
-1ta qirg’ichdan o’tkazilgan piyoz
-1bo’lak sarimsoq
-2osh-q ketchup
-1osh-q chili sousi(yoki achchiq tomat)
-1chimdim tuz
-1chimdim shakar
-1chimdimdan ziravorlar
-1osh-q oliv yog’i(yoki oddiy o’simlik yog’i)
Tayyorlash:
Sousni tayyorlash:
Avval piyozni yog’da biroz qovurib, so’ngra sarimsoqni mayday to’g’rab solamiz va ketidan qolgan masalliqlar(ketchup+chili sousi+tuz+shaker+ziravorlar)ni solib,aralashtiramiz va 3daqiqa qaynatamiz.
Tovuq qanotchalarini sous issiqligida solib, aralashtirib olamiz va likopchalarga tortamiz.
Maslahatlar:
1. Qanotchalar go’shtli bo’lsagina ushbu taomni qiling, manda qanotchalarida go’shti kam bo’lgan tovuq qolgan ekan, qovurishda go’shti yanayam kamayib ketdi va qattiqroq bo’lib chiqdi
2. Qanotchalarni qovurishda olovni judayam post qilmang, qanot go’shtlari qotib ketishi ham mumkin.
3. Qanotchalarni tortishdan avval 1-2 soatga ustini yopib qo’ysangiz, biroz yumshaydi.
|