Masalliqlar(3 kishi uchun):
-3-4 bo’lak tovuq
-5dona kartoshka
-1dona kichik sabzi
-1dona piyoz
-1stakan qo’ziqorin(hohlasangiz qo’ziqorinsiz ham bo’ladi)
-1dona pamildori
-4bo’lak sarimsoq
-1cho’mich o’simlik yog’i
Tayyorlash:
Har bir kartoshkani ikkiga bo’lib, eng baland olovda yog’ni qizitib, shunda qizartirib olamiz.
Kartoshkani suzib olgach, olovni o’chirib yog’ni biroz sovutamiz.
Olovni o’rtachadan past qilib yoqib, avval piyozni 1-2 daqiqa qovurib,
so’ngra unga qo’ziqorinni solamiz va suvi yo’q bo’lib, yog’ning o’zi qolguncha qovuramiz(5daqiqacha)
So’ng tovuqni solamiz va olovni biroz balandlatamiz.
Tovuq biroz qizargach, avval sarimsoqni solib, 1daqiqa qovurib(ta’mi chiqadi),
so’ngra sabzini solamiz.(Uyda baqlajon,bolgarskiy bo’lsa yanayam yaxshi).
Pamildorni 3-4 daqiqa qaynagan issiq suvga solamiz va olib terini olib tashlab,
mayda kubik shaklida to’g’raymiz va sabzidan keyin solamiz.
Tuz va ziravorlarni solib, olovni dimlaydigan darajaga keltiramiz va 30-40daqiqa davomida dimlaymiz. Likopchalarga yoki laganga suzib tortamiz.
|