Masalliqlar(4kishi uchn):
-1/4stakan perlovka
-1dona piyoz
-50-100gr mayda kubik shaklida to’g’ralgan go’sht
-2-3 bo’lak mayda to’g’ralgan sarimsoq
-1osh-q qizil tomat
-1dona kubik 0.5x0.5sm to’g’ralgan kartoshka
-0.5cho’mich yog’
-0.5ta sabzi,0.5ta bolgarskiy(hammasi mayda kubik 2x2mm)
Tayyorlash:
Piyozni maydaroq to’g’rab, qizigan yoqqan solib, 5daqiqa davomida
qizartiramiz.So’ngra go’shtni solamiz. Go’sht oqargach sarimsoqni solib,
15soniyacha qovuramiz
Ketidan kartoshka+sabzi+bolgarskiy+tomatni solib,aralashtiramiz.
1daqiqaga yaqin qovuramiz.
Suv (1.5litr va undan ko’proq) quyamiz.
15 daqiqa qaynatamiz va perlovkani yuvib solib, 30 daqiqa-perlovka
pishguniga qadar qaynatamiz.
Maslahatlar:
Perlovkani pishirishdan avvalgina yuvganingiz maqul, agar uni suvga solib ivitib qo’ysangiz, shirasi suvga chiqib ketishi va natijada taomingizga perlovka shirasi o’tmay qolishi mumkin.
|