Masalliqlar:
-300gr qiyma go'sht
-2bosh piyoz
-1stakan qo'ziqorin
-1dona pamildori
-1dona bolgarskiy
-1dona baqlajon
-2-3osh-q jo'xori konservasi
-200gr pishloq
-1choy-q o'simlik yog'i
-ta'bga ko'ra tuz
-pizza hamiri
Tayyorlash:
Mayda to'g'ralgan go'sht va piyozni biroz yog'da qovurib olamiz.
Qo'ziqorinni past olovda yog'da qovurib olamiz.
Baqlajonni parrak to'g'rab yog'da qovurib olamiz.
Piyoz, pamildori va bolgarskiyni o'zimiz hohlagan shaklda
to'g'rab olamiz.
Hamirni qo'lda cheka qismini chiqarib yoyib olamiz
va vilka bilan teshiklar hosil qilamiz.
Pizza sousini(yoki ketchup+sarimsoq)ni surib, ustidan go'shtli
qovurmani solamiz.
Ustiga piyoz va bolgarskiyni joylashtiramiz.
Ketidan qo'ziqorinli qovurmani,jo'xorini sepib,
baqlajon va pamildorini joylashtiramiz.
Eng yuqori qismidan biroz tuz sepib,1choy-q o'simlik yog'ini
qoshiqda hamma qismiga yetadigan quyib chiqamiz.
Avval 25daqiqa 200Cda pishirib olamiz.
So'ng ustidan qirg'ichdan o'tkazilgan pishloqni sepib,10-15daqiqaga
pishirgichda qo'yamiz.
Pizzani issiqligida dasturxonga tortamiz.
|