Qozon manti qozonda pishirlgani uchun ham nomi shunday aytiladi. U asosan go’sht+piyozli bo’ladi,bugun biz uni guruchlisidan qilib ko’rdik
Masalliqlar:
Nachinka uchun:
-200gr qaynatilgan guruch
-1bosh piyoz
-ziravorlar
Hamir uchun:
-1dona tuxum
-0.5 stakan suv
-1-1.5 stakan un
빼펴갸노 uchun o’simlik yog’i(1cho’mich)
Tayyorlash:
Qo’lga yopishadigan hamir qorib,ustidan
o’simlik yog’I quyib 30daqiqa tindiramiz.
Piyozni yog’da 1daqiqaga yaqin qovuramiz.
Ketidan guruch solib, uni ham 1daqiqaga yaqin qovuramiz.
Hamirdan kichik bo’laklar yulib olib, kaftimizdek qilib yoyamiz.
O’rtasiga nachinkani solamiz..
Ikkala chetini galma-galdan yopishtirib tugamiz..
Pastroq olovda ikkala tomonini qizartirib qovurib olamiz.
Qozonning o’rta qismiga kosani teskari qilib qo’yib,
chetki qismiga mantilarni terib chiqamiz va 1piyola suv
quyib 20-25daqiqa dimlaymiz,.
Suvi qolmasdan,chirsillashni boshlaganda pishgan bo’ladi
Qatiq bilan dasturxonga tortamiz.
|