Masalliqlar:
-1dona baqlajon
-1dona qizil yoki ko’k bolgarskiy
-1dona pamildori
-0.5ta bodring
-1dona piyoz
-2bo’lak sarimsoq
-0.5 cho’mich o’simlik yog’i
-ziravorlar,tuz
Tayyorlash:
Piyozni kubik 1x1sm to’g’raymiz. Baqlajonni uzunasiga
2qismga bo’lib, ko’ndalangiga parrak to’g’raymiz-yarim oy
shakli chiqadi. Bolgarskiyni somoncha to’g’raymiz.
Pamildorini avval qaynagan suvda 5daqiqa ushlab,
so’ng po’stini olib tashlab, kubik qilib to’g’raymiz.
Bodring yirik somoncha-barmodek.
Qizigan yoqqa piyozni solib, olovni eng balandiga ko’taramiz
va qizarguncha qovuramiz.
Ketidan bolgarskiyni solib, 1daqiqa qovuramiz.
Son’g pamildorini solib, toki suvi yo’q bo’lib, yog’i
chiqquncha qovuramiz.
Ketidan baqlajonni solib, 1daqiqa qovuramiz va
3daqiqa past olovda dimlaymiz
3daqiqa o’tgach,olovni o’chiramiz va 10daqiqadan so’ng
bodring, sarimsoq va tuz,ziravorlarni solib aralashtiramiz.
Issiqligida yoki sovugach likopchalarga tortamiz.
|