Masalliqlar(5kishi uchun):
Nachinka uchun:
-2ta baqlili tuna
-1bosh piyoz
-4osh-q o’simlik yog’i
-0.5stakan qatiq
-1chimdim soda
Hamir uchun:
-1.5-2stakan elangan un
-4osh-q etirilgan margarin(yoki saryog')
-1dona tuxum
-hamir yuzasiga surish uchun margarin(yoki saryog')
Tayyorlash:
Tunani suvini ajratib olamiz.
2 osh-2 yog’da 2-3daqiqa qovurilgan piyozni tuna
go’shti bilan aralashtiramiz.
Hamirni 1-2mm qalinlikda yoyamiz.Hamir osti ko’rinishi kk
Yoyilgan hamirni 7-8sm qalinlikda uzunasiga kesamiz.
Kesilgan hamir o’rtasiga tunani solamiz.
O’ramalarni aylana(yoki to’rtburchak) shaklida patnisga joylashtiramiz.
Ustidan tuna suvini hamirning hamma qismiga tegadigan qilib quyamiz.
Ketidan qatiq+sodani butun hamir yuzasiga quyamiz.
180Cda 45daqiqa davomida pishirgich o’rta qismida pishiramiz.
Pishgach,ustini folga qog’oz bilan o’rab,pishirgich ichida 15daqiqa qoldiramiz.
|