Masalliqlar: Xamiriga: -0.5 st(100 ml) suv -0.5 choyqoshiq tuz -1ta tuxum -1.5 st un - qattiqroq xamir bo'lguncha un solinadi. -1 oshqoshiq yog'
Nachinka uchun:
-4 ta o'rtacha kattalikdagi kartoshka -2 ta kattaroq piyoz -1 ta bolgar qalampiri -ziravorlar: kashnich urug' -ta'bga ko'ra tuz (1 choyoqshiq) Tayyorlash: Xamir uchun hamma masalliqlarni aralashtirib xamir qoriladi. Oxirida yog'ni solib, yaxshilab singdiriladi. Tindiriladi. Hamma masalliqlarni mayda qilib to'graladi. Tuz va ziravorlar solib aralashtiriladi. Xamirini yupqa qilib yoyamiz. Mana bunday qilib kesiladi.
Qasqonning listlarini yog'lab, tugilgan mantilarni terib chiqamiz. Qosqonning pastki qismiga tuzli suv qo'yib qaynatamiz. Suv ustiga Qasqon listlarini qo'yib, qopqog'ini yopamiz. 30 daqiqada mantimiz tayyor bo'ladi.
|