Mol go'shtni kaftdek-kaftdek qilib olib, sellofan paketga solib, bolg'acha yoki pichoqning
orqasida uramiz. Tuz+murchli aralashmani ustidan sepib, yana birpz uramiz. Quruq va yoriqsiz bankaga(menda 900 mllik banka) avval 1-2 lavr yaprog'i, go'shtni solamiz. Piyoz va kartoshkani yirikroq kesib olib, bankaga avval piyoz va ziravor, keyin kartoshka va ziravor, ustidan 1ta lavr yaprog'i solamiz.
Banka ustini uch qavat buklangan alyumin folgada mana bunday yopamiz. Sovuq duxovkaga 180Cga qo'yamiz.
Duxovka isish vaqti bilan hammasi bo'lib 2 soatlarga qo'ydim, chunki go'sht biroz kamroq edi. Orada 1 soat o'tgach, bankani olib, 0.5 stcha suv solamiz, qayta duxovkaga qo'yamiz.
Soul ga ketyapganda maniyam chaqirila , plz, opajonla... maniyam yegim kelyapti juda, ham opamiz bn tanishib kelardim, faqat 1-marta duxovkaga solinyapganda sovuq suv bn solinadimi?? Suv solish kk ligi haqda hech narsa demabsila...
Bankada pishirishning sababi tushenkaning mazasi yanayam o'xshab chiqishi uchun bo'lsa kerak. Shishali qolipingizning shakli bankasimon bolsa yana yaxshi, agar unday bo'lmasa ham pishirib bo'lsa kerak, faqat mazasi boshqacha chiqadi, katta farq qilmaydi lekin.
Bankani duxovkaga qo'yishga cho'chish boladi, agar shu sababdan so'rayotgan bo'lsangiz. Men ham ko'p ikkilanib, keyin pishirganman boshida, Allohga tavakkal qilib. Bir yildan beri pishirib turaman, shundan beri faqat 2 marta bankam ikkiga ajraldi(darz ketdi).Shundan ikkinchi martasida orada suv quyishga bankani olganimda darz ketganini sezganman. Qolgan 1,5 soat pishirish kerak bolgani uchun shishali qolipga solib pishirisni davom ettirganman. Yeyishli bo'lgandi.
Bankani duxovkaning ortasiga qo'yiladi deganda, qaysi qavati eanini nazarda tutayotgan bo'lsangiz kerak. eng pastki qavatiga qo'yilsa yaxshi, chunki tepa qavatlarga qo'yilsa banka sigmay qoladi(agar 2 qavatga qoyganda ham banka sig'sa, unda bemalol).(Mendan so'rasangiz, elektr duxovkada hech qaysi qavatiga qo'ymay, ya'ni duxovkaning eng pastki qismiga qo'yib pishiraman).
Amin, Admina!~ Yozib o'tishni joiz topdim, tushenkani pishirimda maslahatlarini ayamagan ummu_Shirinaga ham rahmat. Birinchi pishirishda u kishidan ko'p savol so'araganman. Tushenkaga doir: go'sht ko'proq bo'lsa odatda 3 soatga qo'yiladi, orada 1,5 soatda 0.5-1 st suv quyiladi.