Pazanda
 
Asosiy » 2009 » Iyul » 16 » Oshirma hamir
Oshirma hamir
10:05 PM
 
Oshirma hamirning ishlatilishi tarkibidagi suyuqlik va unga juda bog’liq. Oshirma hamir non uchun o’rtacha yumshoqlikda qilinsa, perajka, belyaj va shunga o’xshash taomlarda biroz yumshoqroq(yani hamir qorishda suyuqligi ko’proq solinadi) qilinadi. Shunga qarab ham masalliqlar o’zgaradi.

Masalliqlar:

- un

-suyuqlik(suv,sut,tuxum,zardob va hkz)

- tuz

-shakar

- droja

 

Tayyorlash:

Unga tuz, shaker, drojani solib, o’rta qismini ochib, suyuqlik quyamiz.

                                                                           

                                                                           

Sekin astalik bilan chetki qismdagi un bilan suyuqlikni aralashtiramiz.

                                                                           

                                                                            

5-7daqiqa hamirni mushtlaymiz.

                                                                         

Hamirni zuvala qilib,2-3barobar kattalashguncha(1-2-3soat)

issiq qilib ko’rpaga o’rab qo’yamiz.

                                                                            

                                                                            

 

Maslahatlar:

1.      Suyuqlik qo’l kuyadigan darajada issiq bo’lsa hamir qorilguncha sovub qolmaydi. Lekin judayam issiq bo’lmasligi kerak, un kuyib qolishi mumkin.

2.      Hamir qorilayotgan idish qalinroq(temir) va issiqni yaxshi saqlaydigan idish

bo’lsa hamir oshishi ham osonlashadi.

Alloh barokot bersin!

 

Bo'lim: Hamir maxsulotlari | Ko'rilgan: 9271 | Qo'shdi: Admina | Teglar: hamir, oshirma hamir | Baholash: 0.0/0 |
Hamma fikrlar: 2
0  
2 Admina   (2009-12-27 2:11 PM) [Entry]
wa alaikum assalam
Ezoza, ajmain.
Nonni har kim har hil uslubda qiladi, har hil uslubda ham yumshoq chiqaveradi. Hamir yumshoq chiqishi uchun avval suyuqligini solib olingda, keyin un soling, shunda unni oz-ozdan yana qo';shasiz, bo'lmasa unga suv solsangiz hamirni qattiqroq qorib qo'yishingiz mn.
6ta non uchun:
-3stakan suv(yoki sut)
-1ta tuxum
-1choy-q droja
-8.5stakan un(avval 7stakan, so'ng 0.5 stakandan solib borasiz)
shu meyorni bilaman, man asosan suyuqlika qarab hamir qoraman, shu sababli 1kg unga qancha suv ketishini aytolmayman, inshaalloh non reseptlari qo'yiladi, faqat hozir emas

0  
1 ezoza   (2009-12-21 2:50 AM) [Entry]
Assalomu alaykum! Bu yaratilgan sayt va resept ijodkorlaridan Olloh rozi bo'lsin! Rahmat! Savolim bor edi: 1 kg unga oshirma xamir tayyorlash uchun qancha droja, tuz k-k bo'ladi? Ularni qanday o'lchagan ma'qul? Non juda (bozordagidek) yumshoq chiqishi uchun nima qilish kerak? (duxovkada )

Имя *:
Email *:
Код *:
Shanba, 2024-04-27, 10:09 AM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls baqlajon banan+kivi shashlik kimbab bodring somsa kartoshka fri tovuq pishirmasi barbucue mayonezli salat pancake asal kartoshka qovurma bodring salat quymoq nonushta baliq kotlet tuxum turkiya taomi baqlajonli pizza qiymali taom sabzavotli salat qovurma salat baqlajon say beshtbarmoq borek 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar Pizza qiyma pirog sharbat lavash shaurma hamiri kartoshka qovurma jigar qovurma oshirma hamir bulochka hamiri tovuq tovuq sho'rva cantik chantiq baliq tvorog tortilla mayonez Sabzavot va mayonezli salat hamir belyaj kotlet non murabboli pirog bulochka baliq konservasi karam bug'da pishiriladigan taomlar gamburger tort qiymali koptokchalar teftel biskvit rulet palov hamirli taom bodringli salat blinchik oshirma hamirdan taom Buxorocha osh Buxorocha palov salat baqlajonli salat sabzavotli pizza bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva pakora baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Bolalar uchun kotletlar Lavlagili salat Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada tovuq dimlama Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2024