Masalliqlar(10dona uchun):
Nachinka uchun:
Nachinkani har hil qilib tayorlash mumkin:
1)1bosh piyoz va 100gr qiyma go’shti qovurmasi
2)kartoshka pyure+piyoz qovurma
3)qaynatilgan guruch+qovurilgan go’sht
4)kartoshka pyure+pamildor tomati
Hamir uchun:
-1stakan suv
-2stakan un
1choy-q tuz
-1choy-q droja
-2choy-q o’simlik yog’i
Tayyorlash:
1stakan iliqdan issiq(qo’l kuymaydigan, aks holda hamir oshmay qolishi mn) suvga tuz va 1choy-q o’simlik yog’ini, so’ngra 1stakan un va drojani solib qoshiqda yaxshilab aralashtiramiz.
So’ng yana 1stakan un solib, bir hil miqdor bo’lguncha aralashtiramiz va ustidan 1choy-q o’simlik yog’i quyib, issiq qilib o’rab qo’yamiz.
Piyozni yog’da 1daqiqa qovurib, so’ng qiyma go’shtni solib, past olovda pishguncha qovuramiz(5daqiqacha)
Hamirimiz oshgach, ustidan havosini chiqarib mushtlaymiz.
Kichik bo’lakchalar(5sm) olib, o’rtasiga qiymadan solamiz va faqat cheka qismini birlashtiramiz.(Agar qiyma ustidan bosilsa hamir yirtilib ketishi mn, cheka qismidagi hamir yaxshilab yopishtirilmasa qovurishda ochilib ketishi mn)
O’rta olovda qizib turgan yoqqa solib qizarguncha qovuramiz.
(Olov juda baland bo’lsa hamir pishmay qolishi mn)
Alloh foydalantirsin!
Saytimiz foydalanuvchisi iltimosiga binoan tayyorlandi.
Saytimiz foydalanuvchilari, o'zingizga kerakli taomni bemalol so'rab bizga murojaat etishingiz mumkin.
|