Pazanda
 
Asosiy » 2009 » Avgust » 31 » Perashka
Perashka
5:57 PM

 

Masalliqlar(10dona uchun):

Nachinka uchun:

Nachinkani har hil qilib tayorlash mumkin:

1)1bosh piyoz va 100gr qiyma go’shti qovurmasi

2)kartoshka pyure+piyoz qovurma

3)qaynatilgan guruch+qovurilgan go’sht

4)kartoshka pyure+pamildor tomati

Hamir uchun:

-1stakan suv

-2stakan un

1choy-q tuz

-1choy-q droja

-2choy-q o’simlik yog’i

 

 

Tayyorlash:

1stakan iliqdan issiq(qo’l kuymaydigan, aks holda hamir oshmay qolishi mn) suvga tuz va 1choy-q o’simlik yog’ini, so’ngra 1stakan un va drojani solib qoshiqda yaxshilab aralashtiramiz.

                                                                           

So’ng yana 1stakan un solib, bir hil miqdor bo’lguncha aralashtiramiz va ustidan 1choy-q o’simlik yog’i quyib, issiq qilib o’rab qo’yamiz.

                                                                           

                                                                           

Piyozni yog’da 1daqiqa qovurib, so’ng qiyma go’shtni solib, past olovda pishguncha qovuramiz(5daqiqacha)

                                                                            

Hamirimiz oshgach, ustidan havosini chiqarib mushtlaymiz.

                                                                         

                                                                            

Kichik bo’lakchalar(5sm) olib, o’rtasiga qiymadan solamiz va faqat cheka qismini birlashtiramiz.(Agar qiyma ustidan bosilsa hamir yirtilib ketishi mn, cheka qismidagi hamir yaxshilab yopishtirilmasa qovurishda ochilib ketishi mn)

                                                                           

                                                                            

                                                                            

O’rta olovda qizib turgan yoqqa solib qizarguncha qovuramiz.

(Olov juda baland bo’lsa hamir pishmay qolishi mn)

                                                                         

                                                                         

Alloh foydalantirsin!

 
Saytimiz foydalanuvchisi iltimosiga binoan tayyorlandi.
Saytimiz foydalanuvchilari, o'zingizga kerakli taomni bemalol so'rab bizga murojaat etishingiz mumkin.
Bo'lim: Perajkalar | Ko'rilgan: 33575 | Qo'shdi: Admina | Teglar: Perashka | Baholash: 4.5/2 |
Hamma fikrlar: 8
0  
7 Nodish   (2011-05-06 11:50 PM) [Entry]
RAHMAT INSHAALLOH MAN HAM QILIB KÖRAMAN. :)

0  
8 Admina   (2011-05-12 1:29 PM) [Entry]
hush kelibsiz
perajkani yumshoq chiqishi hamirni yaxshi qorilganiga va pishirishda yog'ni doim avvaldan aancha qizdirib olib, keyin qovurishga bog'liq
har safar perajkani solishdan avval yog'ni yaxshilab qizdirib olishingiz kerak

0  
6 Admina   (2009-09-11 10:22 AM) [Entry]
Ummu Salmon, reseptdago masalliqqa e'tibor bergan bo'lsez 1st suv+2st un=bu masalliqdan juda yopishqoq hamir chiqadi, shu masalliqni bir xil massa bo'lguncha aralashtirib, ustidan o'simlik yogi quyib oshirishga qo'yiladi. Hamirga boshqa un solinmaydi juda yopishqoq bo'lishligiga qaramasdan.
Sizda manimcha shunaqa yopishqoq hamirga un solib qo'lga yopishmaydigan holga keltirseyz kk, lekin perajkada bunaqa hamir pishganda qattiqroq chiqishi mnda : )

0  
5 Ummu_Salmon   (2009-09-10 3:29 PM) [Entry]
Ha to'g'ri, ammo hamirni ko'tarilishdan oldin hamirni chala qilib qorasizmi? Man oshirma hamir qilayotganda oshirishga qo'yishdan oldin obdon qo'lga yopishmaydigan yumshoq hamir qilamanda, sizdayam shundaymi?

0  
4 Admina   (2009-09-08 0:49 AM) [Entry]
Ummu Salmon, hamir judayam qo'lga yopishadigan, shu sababli biroz o'simlik yog'i solinadi yuzasiga va hamirga nachinka solib tugishda ham taxtakach usti biroz yog'lanadi

0  
3 Ummu_Salmon   (2009-09-07 3:46 PM) [Entry]
Singlim, drojali hamirni juda yumshoq qilib qorasizmi yoki menga shunday tuyulyaptimi?

0  
2 Admina   (2009-09-05 1:46 PM) [Entry]
wa alaikum assalam.
Ishonsez studentlikda uyga ketishda shu perajkadan sotvolardim, kartoshkalisidan yana, judayam jonu dilim edi, studentchilik-dangasalik : D, o'zim qigim kemasdi, hozir bo'lsa qilishga ishqibozman : )

0  
1 dilnoza   (2009-09-05 1:27 AM) [Entry]
assalamu alaykum wrwb,yumshoqqina perashkani rosa sogingandik rahmat,foydali maslahat uchun

Имя *:
Email *:
Код *:
Yakshanba, 2025-06-15, 6:59 PM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls salat baqlajon tvorog qiymali koptokchalar qiyma qovurma tort banan+kivi Non lavash shaurma hamiri turkiya taomi kotlet qiymali taom shashlik kimbab bodring tuxum somsa kartoshka fri tovuq tovuq pishirmasi barbucue sabzavotli salat mayonezli salat quymoq pancake asal nonushta kartoshka kartoshka qovurma qovurma salat bodring salat Biskvit baliq baliq kotlet mayonez pirog borek pizza baqlajonli pizza sharbat hamirli taom baqlajonli salat baqlajon say beshtbarmoq 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar sabzavotli pizza karam tortilla jigar qovurma gamburger hamir oshirma hamir bulochka hamiri bulochka tovuq sho'rva cantik chantiq Sabzavot va mayonezli salat teftel belyaj oshirma hamirdan taom tovuq dimlama murabboli pirog baliq konservasi bug'da pishiriladigan taomlar pakora rulet palov bodringli salat blinchik Buxorocha osh Buxorocha palov bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Lavlagili salat Bolalar uchun kotletlar Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2025