Biskvitning kerali hajmiga qarab masalliqlar ham o’zgaradi.
-tuxum
-un
-shakar
-vanilin(hohishga ko’ra)
Tayyorlash:
4ta tuxum sarig’i+0.5 stakan shakar+vanilinni yaxshilab shakari eriguncha aralashtiramiz.
4ta tuxum oqini qattiq bo’lib, teskari qilganda oqib ketmaydigan bo’lguncha ko’piritib olib, 1/4stakan shakarni yarim choy-qoshiq miqdorda solib, sekin-asta aralashtiramiz.
Ko’pirtmadan 0.5stakanini alohida idishga olib qo’yamiz. Qolgan ko’pirtmaga boyagi tuxum sarig’ini solib aralashtiramiz.
So’ngra 3/4 stakan unni solib, sekin-astalik bilan arashtiramiz.
Aralashmaga olib qo’yilgan tuxum oqini solib, qoshiqda sekin-asta aralashtiramiz.
Qolipni yog’lab, aralashmani solamiz va 180Cda qizigan duxovkada 35-40daqiqa davomida pishiramiz. Pishish davomida duxovkani ochmaymiz.
Alloh barokot bersin!
|