!!!
BISMILLAH!!!
Masalliqlar:
-1stakan mannaya krupa
-1stakan kakos
qirindisi(кокосовая стружка)
-0.5stakan qaymoq
-0.5stakan shakar
-0.5stakan o’simlik
yog;i
-3dona tuxum -2osh-qoshiq baking powder
-2choy-q kunjut
yog;i(yoki oddiy saryog’) Tahiniya o'zbek tilida kunjut deyiladi.
Qiyom uchun:
1yarim stakan shakar+1stakan
suv+ 1osh-qoshiq limon suvi = 10 -15minut qaynatiladi
Tayyorlash:
Mannaya
krupa+kokos+soda+qaymoq+yog’ni bir idishga solib, hamasini yaxshilab aralashtirib olamiz.
Tuxum bilan shakarni
aralashtirib olib, so’ngra boyagi aralashmaga quyib, yana aralashtiramiz.
Patnis yuzasiga kunjut
yog’idan surtib, aralashmamizni quyamiz.
Duxovkada 170Cda
20-25daqiqa pishiramiz. Avval duxovkani pastki qismini yoqib, ostini qizartirib
olib(10-15daqiqa), chetlari qizargach, duxovkani pastki qismini o’chirib, tepa
qismini yoqib, 5daqiqada keks ustki qismini pishirib olamiz.
Issiqligida kesib
chiqib, ustidan qiyomni quyamiz.
Maslahatlar:
1. Keks sovuq bo’lsa issiq
qiyom quyiladi, keks issiq bo’lsa ilitilgan qiyom quyiladi.
2. Keks pishgach, qiyom
quyilgandan so’ng sovutilib, astalik bilan olinadi, aks holda keks yaxshi
olinmasligi mumkin.
Alloh barokot bersin!
|