!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(2kishi uchun): Hamir uchun
-0.5stakan suv
-1choy-q tuz
-1stakan un
Nachinka uchun:
-100gr qiyma go’sht(yoki maydalangan)
-0.5dona piyoz
-4-5ta ko’k piyoz(yoki shpinat)
-tuz, ziravorlar
Qovurish uchun:
-2osh-q o’simlik yog’i
Tayyorlash: Suv, tuz va un bilan hamir qoramiz, agar hamir qo’lga yopishadigan bo’lsa, 1-2osh-q un solib, biroz mushtlaymiz.
Hamirni 20daqiqa tindirib, so’ng 2mm qalinlikda yoyamiz va stakan yuzasi orqali dumaloq shaklida kesib chiqamiz.
Go’sht+mayda to’g’ralgan piyoz+mayda to’g’ralgan ko’k piyoz+tuz va ziravorlarni solib, aralashtiramiz.
Doira hamirlar o’rtasiga nachinkadan solib, chetlarini tugamiz.(Agar hamir yaxshi yopishmasa, barmoqlarni hullab, hamir chetidan yurgazib, so’ng yopishtirilsa oson yopishadi)
Tovaga 0.5osh-q yog’ solib, qizigach, mantichalarimizni ikkala tomonini tez qizartirib olamiz.
Qozon o’rtasiga kosani tezkari qilib qo’yib, chetlariga mantichalarni solib chiqamiz.
Mantilar ustidan 0.5stakan suvni sochib(hamma mantiga tegadigan qilib) quyamiz va 30daqiqa past olovda dimlab qo’yamiz.
Alloh barokot bersin!
|