-qatlamali hamir http://www.pazanda.ucoz.com/news/2009-05-09-28
Nachinka uchun:
-300gr qiyma yoki maydalangan go’sht
-4dona piyoz
-2dona kartoshka(hoshiga ko’ra)
-1choy-q o’simlik yog’i
-tuz,ziravorlar
Tayyorlash:
Qatlama hamirni avvaldan qilgan bo’lsangiz, uni muzlatgichdan olib,
5daqiqadan so’ng hamir bo’lalarini ajratib olamiz(sinib ketmasin,agar yumshamagan bo’lsa yana biroz kuting). 10 daqiqada yanayam
yumshab qoladi. Somsa tukkanda pastga yopishib qolmasligi
uchun hamir bo’laklari qo’yiladigan joyni yaxshilab unlang.
Nachinka:go’sht+piyoz+kartoshka+tuz+ziravorlar+o’simlik yog’i=hammasini aralashtiramiz.
Kvadrat shaklidagi qatlama hamir o’rtasiga nachinkadan solamiz.
Hamirni uchlarini birlashtirib, chetlarini qo’limizda yopishtiramiz,
so’ngra cheka qismlarini buklab chiqamiz.
Somsaning chetki qismlarini vilka bilan ezamiz.
Patnisga terib, yuzasiga tuxum surib, sedana sepib, 160Cda
40-45daqiqa davomida pishiramiz.(qizarguncha)
Avval duxovkaning pastki qismida, so’ngra yuqori qismida pishiramiz.
(Olov ikkalasi ham yoqiq turadi)
Alloh barokot bersin!
|