!!! BISMILLAH!!!
-3osh-q o’simlik yog’i
-1dona piyoz
-1dona bolgarskiy
-100gr qo’ziqorin
-4osh-q jo’xori
-2bo’lak kichik pamildori
-tuz, ziravorlar
-400gr pishloq
Tayyorlash: Piyozning ¼(to’rtdan bir qismi)ni 2osh-q yog’da qizigan tovaga solib, bir aylantiramiz va ketidan yirik to’g’ralgan qo’ziqorinlarni solamiz.(qo’ziqorinni qoqi qilib qurutib, shundoq solsa ham bo’ladi). Bolgarskiyni qaynoq suvda biroz ushlaymiz.(pizza reseptiga qarang http://www.pazanda.ucoz.com/news/2009-04-11-12 )
Pizza hamirini yoyib, yuzasiga pizza sousidan suramiz
Barcha masalliqning yarmini hamir yuzasiga teramiz(Qo’ziqorin->piyoz->bolgarskiy->jo’xori)
Eng ustki qismiga 100gr pishloqni yoyib solamiz va 0.5 osh-q o’simlik yog’I quyamiz. Hohishga ko’ra olivkalarni uzuk shaklida kesib, terib chiqish mumkin.
Qima go’sht+tuxum+qirg’ichdan o’tkazilgan(yoki mayday to’g’ralgan) piyozni solib Pamildorilarni terib chiqib, qolgan 100gr pishloqni yoyamiz. 200Cda qizigan duxovkada 20daqiqa avval pastki qismini yoqib, so’ng yuqori qismini ham yoqamiz, va pizzani duxovkaning o’rta qismiga olib, 10daqiqa davomida ustki qismini ham pishiramiz.
Alloh barokot bersin!
|