Pazanda
 
Asosiy » 2009 » Aprel » 3 » Varaqi somsa hamirining tayyorlanishi
Varaqi somsa hamirining tayyorlanishi
5:41 PM
 
Kerakli masalliqlar:
-un
-tuz
-margarin(yoki mol yog'i)
 
Tayyorlash:
Hamirni suv+tuz+undan tayyorlasa bo'ladi, lekin margarin hamirni yumshoq qiladi, tuxum esa qattiq, shu sababli har kim o'z hohishiga ko'ra tayyorlashi mumkin. Masalliq solingan suv miqdoriga qarab un belgilanadi va tuz ham, shu sababli aniq bir miqdor berish qiyin.
1.Hamirni o'rtacha qilib qoramiz, zuvala qilib 20-30minga ustini yopib(qanzimasligi uchun) tindirib qo'yamiz.
 
2.Zuvalangiz chiroyli dumaloq bo'lsa, yoyganingizda ham hamiringiz dumaloq bo'lib yoyiladi. Hamirni yoyganda qalinligi shunday bo'lsinki, uni sotidagi narsa biroz ko'rinsin, hohlasangiz undan ham yuqaroq qiling, faqat yirtilib ketish ehtimoli katta bo'ladi.
  
3.Olovda eritilgan margarinni hamir yuziga suramiz va qotishi uchun 2-3 min havoda qodiramiz. Agar margarin qotmasa hamir bir-biriga yopishmaydi va qavat-qavat o'ralgan qism zuvalashalarni yoyganda ochilib ketib, margarin tashqariga chiqa boshlaydi, shu sababli toki margarin qotishini kuting yoki o'ragandan so'ng muzlatgichda qotguncha saqlang.
Hamirni iloji boricha zich qilib o'rash kerak, shunda qavatlari chiroyli chiqadi.
 
4.O'ralgan hamirni somsaga kerakli kattalikda kesamiz. Hamiringiz o'rami qanchalik qalinligiga qarab kesiladi. 2-3sm yoki 3-4sm.
5.Kesilgan bo'lakchalarni bosh barmog'imizga yaqin bo'lgan kaftimizning qismi bilan bosib chiqamiz.
 
6.Yoyishdan oldin hamirlarni chetini barmoq bilan bosib chiqamiz, shunda chetlari yuqaroq chiqadi
Zuvala qilayotganda juvani hamir chetidan ichkariga tomon yarmisigacha yoyamiz va bu ishni yonma-yon qilib davom ettiramiz.
7.Masalliqni hamirning o'rtasiga solib, chetini qo'limizni uzmasdan birlashtirib chiqamiz, agar qo'lni uzib qilinsa yig'malar har hil chiqishi mumkin.
 
8.Oxirgi qismini yopishtirib,biroz qayirib qo'yamiz va shundoqligicha qoldiramiz.
 
9.Patnisga qo'yishda somsani tugilgan qismini pastga qaratib qo'yamiz va yuziga tuxum sari'gi yoki sut+suv yoki qatiq surib, sedona sepib qo'yamiz va qizigan duxovkada 180Cda pishirib olamiz.
Avval duxovkani pastki qismida somsani ostki qismini qizartirib olamiz, o'zi biroz suvlari chiqib, chirsillaydi, shunda tepa qismga olib qizarguncha pishiramiz.
Olovni baland qilsak hamir yaxshi pishmasligi yoki piyozli somsalarning piyozi tirik bo'lib qolishi mn.
 
 
 
 
 
Bo'lim: Somsalar | Ko'rilgan: 18478 | Qo'shdi: Admina | Baholash: 5.0/4 |
Hamma fikrlar: 2
0  
2 Admina   (2010-05-10 10:07 AM) [Entry]
wa alaikum assalam
hohlasangiz solishingiz mumkin, margarinni hona haroratida eriganini qirg'ichdan chiqarib, un bn uqalashingi mumkin, yoki olovda eritib olib, iliq suvga solib hamir qorishingiz ham mumkin0

0  
1 bahramova SHAHNOZA   (2010-05-09 11:43 PM) [Entry]
assalomu alaykum opa singillarim man tushunmadim hamirni ichiga margarin solinadimi?

Имя *:
Email *:
Код *:
Shanba, 2024-11-23, 8:33 AM
Приветствую Вас Гость
Asosiy Mening profilim | Chiqish
Sana
Sana
Sana
Sana
Calls baqlajon banan+kivi shashlik kimbab bodring somsa kartoshka fri tovuq pishirmasi barbucue mayonezli salat pancake asal kartoshka qovurma bodring salat quymoq nonushta baliq kotlet tuxum turkiya taomi baqlajonli pizza qiymali taom sabzavotli salat qovurma salat baqlajon say beshtbarmoq borek 1-2yoshli bolalar uchun bananli tvorog bolalarga alvonlik bolalarga alvonlik1-2yoshli bolalar Pizza qiyma pirog sharbat lavash shaurma hamiri kartoshka qovurma jigar qovurma oshirma hamir bulochka hamiri tovuq tovuq sho'rva cantik chantiq baliq tvorog tortilla mayonez Sabzavot va mayonezli salat hamir belyaj kotlet non murabboli pirog bulochka baliq konservasi karam bug'da pishiriladigan taomlar gamburger tort qiymali koptokchalar teftel biskvit rulet palov hamirli taom bodringli salat blinchik oshirma hamirdan taom Buxorocha osh Buxorocha palov salat baqlajonli salat sabzavotli pizza bolgarskiydan do'lma bolalar uchun tovuq sho'rva pakora baqlajonli rulet salat Bolalar uchun makaron sho'rva cho'zma lag'mon hamiri bolalar nonushtasi uchun Shirguruch bolalar uchun sutli nonushta bolalar uchun mastava Bolalar uchun kotletlar Lavlagili salat Baliqni qovurish Blinchiklar Brokolli qaynatish Baliq-duxovkada tovuq dimlama Brokolli-omlet brokolli-pizza Bananle keks arF kuni chizkeyk cheesecake cheesecake chizkeyk Begoyim sayti
Bo'limlar
O'bek milliy taomlari [8]
Korea taomlari [4]
Xindiston taomlari [6]
Turkiya taomlari [5]
Uyg'ur taomlari [3]
Evropa taomlari [1]
Turli xil mamlakatlar taomlari [2]
Nonushta [19]
Umumiy Taomlar [30]
qovurma,dimlama,suyuq va hkz
Baliqdan taomlar [4]
Tovuqdan taomlar [9]
Somsalar [10]
Manti va xonimlar [3]
Shashliklar [2]
Kotletlar [7]
qiyma mahsulotlari
Gamburgerlar [6]
Shaurmalar [5]
Perajkalar [4]
Tushenkalar [1]
Makaron mahsulotlari [2]
Hamir maxsulotlari [4]
Pizza [8]
Nonlar [5]
Souslar [4]
Garnirlar [1]
Salatlar [20]
Pishiriqlar [4]
Tortlar [12]
Ruletlar [3]
Piroglar [6]
Bulochkalar [6]
Pechen'elar [2]
Kremlar [2]
Sut va sut mahsulotlari [4]
Ichimliklar [6]
Soklar [1]
Tuzlamalar [3]
Boshqalar [10]
Pop-kornlar [4]
Suxariklar [1]
Emizikli onalar uchun reseptlar [2]
6oylik-1yoshgacha Bolalar Taomnomasi [1]
1dan 2yoshgacha Bolalar Taomnomasi [7]
Turli tillardagi reseptlar [3]
Bizning aslimiz-Islom! [5]
Yangiliklar [2]

Copyright Pazanda.ucoz.com © 2024