Masalliqlar:
-1litr sut
-1 tomchi qatiq
Tayyorlanishi:
Sutni qaynashi bilan o'chirib, biroz sovutamiz. Jinjaloqni sutga tiqib ko'rganingizda iliqdan ancha issiq va qo'lni biroz kuydiradigan holda bo'lishi kerak, shundan keyin 1 tomchi qatiqni-tomizg'ini solamiz va yaxshilab aralashtiramiz. Utini avval biror mato bn o'rab, keyin yana ustidan qalinroq narsa(ko'rpacha) bilan o'rab 5-6 soatga qo'yamiz Tayyor bo'lgach muzlatgicnga qo'yamiz. Ko'p turib ketsa suvi chi
...
Читать дальше »
|
Nachinkaga masalliqlar:
-300gr qovoq
-1 bosh piyoz(katta)
-tuz,ziravorlar
-o'simlik yog'i
Tayorlanishi:
Qovorni 0.5sm kubik shaklida to'g'rab olamiz. Qozonga 3-4 osh-qoshiq yog solib, biroz qovurib(1-2min),ketidan qovoqni va 0.5 choy-qoshiq tuz va 1chimdimdan ziravorlarni solamiz. 2-3
...
Читать дальше »
Категория:
Somsalar
|
Просмотров:
7151
|
Добавил:
Admina
|
Дата:
2009-04-03
|
|
Nachinkaga kerakli masalliqlar:
-500gr ismaloq
-1 bosh piyoz(kattaroq)
-3-4 osh-qoshiq o'simlik yog'i
-1 dona kartoshka
-tuz, ziravorlar
Tayyorlash:
<
...
Читать дальше »
Категория:
Somsalar
|
Просмотров:
6064
|
Добавил:
Admina
|
Дата:
2009-04-03
|
|
Kerakli masalliqlar:
-un
-tuz
-margarin(yoki mol yog'i)
Tayyorlash:
Hamirni suv+tuz+undan tayyorlasa bo'ladi, lekin margarin hamirni yumshoq qiladi, tuxum esa qattiq, shu sababli har kim o'z hohishiga ko'ra tayyorlashi mumkin. Masalliq solingan suv miqdoriga qarab un belgilanadi va tuz ham, shu sababli aniq bir miqdor berish qiyin.
1.Hamirni o'rtacha qilib qoramiz, zuvala qilib 20-30minga ustini yopib(qanzimasligi uchun) tindirib qo'yamiz.
2.Zuvalangiz chiroyli dumaloq bo'lsa, yoyganingizda ham hamiringiz dumaloq bo'lib yoyiladi. Hamirni yoyganda qalinligi shunday bo'lsinki, uni sotidagi narsa biroz ko'rinsin, hohlasangiz undan ham yuqaroq qiling, faqat
...
Читать дальше »
Категория:
Somsalar
|
Просмотров:
18477
|
Добавил:
Admina
|
Дата:
2009-04-03
|
|
Kerakli masalliqlar(2 kishi uchun):
-100gr qiyma yoki to'g'ralgan go'sht(tax 2/3 piyola)
-20gr makaron
-1 bosh piyoz
-0.5 qoshiq tomat
-tuz,ziravorlar(zira, kashnich)
-0.5 donadan sabzi, baqlajon, bulg'or qalampiri(hohishga ko'ra 1dona kartoshka)
-4 osh-qoshiq o'simlik yog'i
-3 bo'lak sarimsoq
Sous uchun:
-1 bosh kichik piyoz
-1dona pomidor
-1 bo'la sarimsoq
Tayyorlanishi:
1.Piyozni mayda(1sm) qilib to'g'raymiz. Sabzi, baqlajon, bulg'or qalampirini kubik shaklida(0.5sm) to'g'rab olamiz. Sarimsoqni mayda to'g'rab olamiz.
|
Do'lma
Kerakli masalliqlar:
-100gr yog'li qiyma
-100gr guruch
-1 bosh piyoz
-tuz,murch,zira
-tomat(qizartirish uchun)
-1 osh-qoshiq o'simlik yog'i
-Tok bargi.
Tayyorlanishi:
Piyozni mayda to'g'rab, barcha masalliqlarni aralashtiramiz. Tuzni ta'bga ko'ra solamiz,0.5 choy qoshiqdan ziravorlarni solamiz.
Tok bargi barra(svejiy) bo'lsa, undan bandlarini olib tashlab, ustidan qaytagan issiq suvni quyamiz, yumshagandan so'ng(1-2min) suvni to'kib tashlaymiz va tez sovishi barglarni orasini biroz ochamiz.
Agar tok bargi konservalangan yoki uzbda tayyorlanadigan baklajkaga solingan bo'lsa, uni shundoq yuvib yubirshni o'zi kifoya qiladi.
...
Читать дальше »
| |