Masalliqlar(12ta uchun)
-oshirma hamir(1.5stakan un+0.5stakan ko’proq suv+1chimdim tuz+1chimdim shakar+
1choy-q droja) http://pazanda.ucoz.com/news/2009-07-16-119
Nachinka uchun:
-150gr qiyma go’sht
-1dona piyoz(qirg’ichdan o’tkaziladi)
-tuz, ziravorlar
-qovurish uchun o’simlik yog’i
Tayyorlash:
Oshgan hamirimizdan kichik bo’laklar olib, zuvalachalar yasaymiz.
Zuvalani o’qlovda yoyib,o’rtasiga nachinkadan solamiz.
O’rta qismini ochiq qoldirib tugib chiqamiz.
O’rtachadan past olovda qizigan yoqqa teskarisini qilib solamiz.
Qizargach, o’ngari tomonini aylantiramiz.
Shu bilan taomimiz tayyor. Pamildoridan qilingan sarimsoqli sok
bilan juda yaxshi ketadi.
Maslahatlar:
Belyajni tugib bo'lgach, ustini yopib 30daqiqaga olib qo'yilsa, hamir yanayam oshadi va pishganda
yanayam yumshoq bo'ladi
Alloh hayrli qilsin!
|