!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(4kishi uchun): -200gr tovuq go’shti
-1dona piyoz
-3-4dona kartoshka
-sabzavotlar(kobachki,balgarskiy,baqlajon,sabzi-bular bolaning allergikligiga qarab)
-1osh-q tomat yoki 1dona qirg’ichdan chiqarilgan pamildori
-3-4osh-q o’simlik yog’i
-tuz, ziravorlar
Tayyorlash: O’rta olovda qizigan yog’da tovuq go’shtini qizaritirib qovurib olamiz.
Ketidan piyozni solib qizarguncha qovuramiz va tomat bilan sabzavot, kartoshkalarni solib 3-4daqiqa qovuramiz.
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(kishi uchun): -200gr go’sht
-1dona piyoz
-sabzavotlar(balgarskiy,baqlajon, ko’k no’xat va hkz)
-1dona kartoshka 3-4ta sarimsoq bo’lagi
-2-3osh-q o’simlik yog’i
-1dona qirg’ichdan chiqarilgan pamildori(yoki 1osh-q tomat)
-tuz, ziravorlar
Tayyorlash: Parraksimon to’g’ralgan go’shtni o’rta olovda qizigan yoqqa solamiz va qizarguncha qovuramiz.
So’ngra ketidan piyozni solib, olovni pastlatamiz va piyozni ham qizarguncha qovuramiz.
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(3kishi uchun): -100gr qiyma go’sht
-2dona piyoz
-2-3dona kartoshka
-2dona pamildori
-sabzavotlar(kobachki,balgarskiy,baqlajon va hkz) \
-5osh-q o’simlik yog’i -guruch(bolgarskiy hajmi va miqdoriga qarab, asosan har bir bolgarskiyga bir siqimdan hisoblanadi)
-tuz, ziravorlar
Tayyorlash: Past olovda qizigan yog’da avval piyozni qizartirib olib, ketidan qirg’ichdan chiqarilgan pamildorini solamiz va 5daqiqa qovuramiz, bunda pamildorini suvi biroz qolishi lozim.
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(4 kishi uchun): -200gr qiyma go’sht(yoki mayda to’g’ralgan go’sht)
-1dona piyoz
-2dona kartoshka
-1dona pamildori(yoki 1osh-q tomat)
-sabzavotlar(bolgarskiy,sabzi va hkz)
-2osh-q o’simlik yog’i
-tuz, ziravorlar
-0.5 piyola guruch
Tayyorlash: Past olovda qizigan yoqqa mayda to’g’ralgan piyozni solib, 5daqiqa(qizarguncha) qovuramiz. So’ng go’sht solib, oqarguncha qovuramiz(go’sht suyakli bo’lsa mastava mazaliroq chiqadi)
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(4 kishi uchun): -200-300gr lahm go’sht
-1bosh piyoz
-2dona pamildori
-sabzavotlar(bolgarskiy,baqlajon,sabzi,kobachki va hkz)
-5-6dona o’rtacha kartoshka
-1stakan o’simlik yog’i
-tuz, ziravorlar
Tayyorlash: Yog’ni baland olovda qizdirib olib, yirik to’g’ralgan kartoshkani solamiz. 2-3daqiqadan so’ng kartoshkani aralashtioramiz, toki kartoshka qizarguncha shu olovda qovuramiz va qizargach suzib olamiz.
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar(4 kishi uchun): -300gr jigar
-2 bosh piyoz
-1stakan qatiq
-sabzavotlar(bolgarskiy, sarimsoq, baqlajon, sabzi va hkz)
-1dona pamildori
-1.5 cho’mich yog’
Tayyorlash: Qizigan yoqqa kubik to’g’ralgan jigarni solib, qovuramiz. Go’sht ranggi oqargach, parrak to’g’ralgan piyozni solamiz va 15daqiqa past olovda dimlab qo’yamiz(jigar suvi ketgunicha)
Sabzavolarni kubik shaklda to’g’rab solamiz. Ketidan pamildorini solamiz va pamildori suvi ketgunicha past olovda dimlab qo’ya
...
Читать дальше »
|
Masalliqlar:
-500 gr go'sht
-1 kg sabzi
-1 dona katta piyoz
-400 gr yog'
-1 kg guruch
-ziravorlar
-suv
-xohishga qarab 2-3 bosh sarimsoq
-xohishga qarab 3-4 dona tuxum
Tayyorlash:
-Go'shtni o'rtacha kattalikda kubik qilib, archilgan sabzini somoncha qilib, piyozni parrak qilib to'g'rab olamiz.
| |