!!! BISMILLAH!!!
$IMAGE6$
Bu hamir pishgandan so’ng uzoq yumshoq saqlanadigan hamirlardan biri hisoblanadi. Bu hamirdan non, pizza noni, xatto shakar solib bulochkalar qilsa ham bo’ladi, unning navi qanday bo’lishidan qat’iy nazar, reseptga binoan qilinsa, hamir ham yumshoq, pishirma ham juda yumshoq chiqadi inshaalloh!
Masalliqlar(6t non uchun): -3stakan sut(yoki suv,zardob)
-100gr margarin etirmasi(0.5stakan)
-1osh-q tuz
-8stakan un
-2choy-q droja
-1osh-q o’simlik yog’i
Tayyorlash: Iliqdan issiq sut+tuz+margarin+drojani solib aralashtiramiz.
Suyuqlikka 5stakan un solib, yaxshilab aralashtiramiz. Hamir orasida un qolmasligi kerak, hammasi aralashishi lozim.
So’ng 1stakandan unni solib, aralashtirib boramiz.(umumiy 3stakan un solinadi). Un hamirga singgach, 5daqiqa mushtlaymiz(bu jarayon tezroq qilinishi lozim, agar hamir sovib qolsa, so’ng oshmay qolishi mumkin)
Hamir yuzasiga o’simlik yog’I quyib, qo’lda hamma qismiga surib, 2-3 soatga issiq qilib o’rab qo’yamiz.
Alloh hayr bersin!
|